Plafon individual de garantare de maxim 75.000 de euro pentru "Prima Casă"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 februarie 2010

Plafon individual de garantare de maxim 75.000 de euro pentru "Prima Casă"

Guvernul a adoptat, în şedinţa de ieri, o Hotărâre prin care se restructurează şi se extinde Programul Prima Casă, astfel încât accentul să fie pus pe stimularea construcţiei de locuinţe noi, a anunţat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Executivului. Astfel, pentru locuinţele noi, care urmează să fie construite este prevăzut un plafon individual de garantare de până la 70.000 de euro, arată un comunicat remis redacţiei. Pentru construirea de locuinţe de către asociaţii fără personalitate juridică, constituite din minim şapte beneficiari, se vor acorda garanţii guvernamentale în limita unui plafon individual de 75.000 de euro.

Emil Boc a subliniat: "Modificările aduse Programului Prima Casă pun accent pe construcţia de la zero a locuinţelor, cu efect multiplicator în economie, care să stimuleze crearea de noi locuiri de muncă şi să aducă mai multe resurse activităţii economice într-o perioadă încă dificilă din punct de vedere economic".

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a precizat că, pentru acest an, plafonul garanţiilor guvernamentale alocat acestui program este de 700 milioane de euro. În ceea ce priveşte acordarea de garanţii pentru construcţia de locuinţe noi şi pentru construcţia de locuinţe prin asociaţii, ministrul Vlădescu a declarat că "persoanele care beneficiază de acest sprijin vor primi o garanţie, cu care merg la bancă, iar banca va vira banii pe stadii de execuţie". De asemenea, ministrul Finanţelor a explicat că una dintre condiţiile pentru acordarea garanţiilor guvernamentale asociaţiilor care doresc construirea de locuinţe în comun, este deţinerea unui teren.

Se va aplica, în continuare, mecanismul garanţiilor guvernamentale pentru sprijinirea persoanelor care doresc să achiziţioneze prin Programul "Prima Casă" o locuinţă deja finalizată sau o locuinţă aflată în stadiul de construcţie "la roşu". În aces-te cazuri, plafonul individual de garantare este echivalentul în lei al sumei de 60.000 euro, a adăugat premierul Boc.

Vor fi menţinute reglementările din cadrul acestui program cu privire la dobânda la care se acordă creditele şi avansul pe care beneficiarii împrumuturilor garantate de stat trebuie să le prezinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb