Platforma Brio îşi dublează evaluarea la 5,5 milioane de euro şi deschide o nouă rundă de investiţii pe SeedBlink

J.P.
Comunicate de presă / 18 ianuarie 2022

Platforma Brio îşi dublează evaluarea la 5,5 milioane de euro şi deschide o nouă rundă de investiţii pe SeedBlink

Brio, platformă ed-tech de măsurare a performanţei educaţionale, ajunge la o valoare de 5,5 milioane de euro (evaluare post-money) şi anunţă deschiderea unei noi runde de investiţii prin intermediul SeedBlink. Compania ajunge, astfel, la o valoare dublă faţă de septembrie 2020, când a derulat prima campanie de finanţare pe aceeaşi platformă de crowdinvesting, conform unui comunicat remis redacţiei.

Această nouă rundă de investiţii este condusă de oamenii de afaceri Horia Manda şi Valentin Tăbuş, parteneri în AXXESS Capital, care au investit 550.000 de euro, cei doi devenind, astfel, acţionari ai Brio.

Celor doi investitori li se alătură o nouă rundă de finanţare deschisă pe SeedBlink, de 250.000 de euro. Membrii Brio Syndicate (SPV-ul constituit ca urmare a listării precedente pe platformă), care deţin deja calitatea de acţionar, şi-au exercitat dreptul de preempţiune la investiţii a priori deschiderii ofertei publice. Astfel, după exercitarea acestui drept, valoarea disponibilă pentru oferta publică este de 150.000 de euro.

"La mai puţin de un an şi jumătate distanţă de prima noastră campanie pe SeedBlink, Brio a crescut într-un ritm accelerat şi am reuşit să facem lucruri cu însemnătate pentru educaţia din România, foarte multe în premieră, printre care: prima olimpiadă digitală de matematică, testele naţionale de literaţie şi de literaţie digitală, teste de istorie şi primul program integrat de pregătire a profesorilor din România în utilizarea platformelor digitale. Avem în continuare planuri importante care vizează dezvoltarea şi expansiunea noastră, iar faptul că anunţăm acum o nouă rundă de investiţii reprezintă o confirmare a parcursului nostru de succes şi o dovadă de încredere a investitorilor în produsul nostru", spune Dragoş Iliescu, CEO, Chief Scientist şi fondator Brio.

Reprezentanţii companiei spun că finanţarea corespunzătoare acestei runde va fi destinată, în primul rând, consolidării produsului pe piaţa românească, prin dezvoltarea unei platforme SaaS ce va acoperi în totalitate nevoile de testare şi evaluare ale oricărei instituţii de învăţământ şi, în al doilea rând, dezvoltării şi lansării externe a produsului de învăţare prin testare pe care Brio îl dezvoltă utilizând algoritmi de generare programatică de itemi şi Artificial Intelligence.

"Doi factori mă conving să investesc într-un business: calitatea grupului de oameni care stă în spatele produsului (aceasta fiind condiţia esenţială), şi perspectivele reale de creştere ale businessului. În plus, în cazul specific al lui Brio am văzut - pe lângă impactul imediat în transformarea digitală a educaţiei din România, prin premise ştiinţifice, aliniate timpurilor pe care le trăim - potenţialul de aplicare internaţională a proprietăţii intelectuale generate", spune Horia Manda, investitor.

În septembrie 2020, Brio a lansat pentru prima dată o rundă de finanţare pe platforma de investiţii in startup-uri tehnologice europene SeedBlink, când a reuşit să depăşească ţinta iniţială propusă înainte de finalizarea campaniei şi să adune o finanţare de 285.000 de euro.

"Brio se remarcă prin leadership-ul puternic, rezultatele financiare şi potenţialul oportunităţilor de piaţă. Angajamentul faţă de utilizatorii lor şi obiectivul educaţional cu impact social este o sursă de inspiraţie. Evoluţia companiei este susţinută de o platformă cu adevărat diferenţiată, bazată pe psihologie cognitivă, bine aliniată la curriculum-ul de bază pentru clasele I-XII. Suntem încântaţi de validarea investitorilor ce conduc această rundă, Horia Manda si Valentin Tăbuş, şi de faptul că sprijinim încă o dată planurile de evoluţie ale Brio prin comunitatea noastră de investitori", a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

Avizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Sistemul de Testare Brio este conceput pe baza programei şcolare din România. Platforma Brio oferă teste la Matematică, Limba Română şi Istorie, dar şi de Literaţie (alfabetizare funcţională) şi Literaţie Digitală şi este folosită în prezent de peste 100.000 de utilizatori şi înregistrează peste 3.000 de abonamente active şi sute de mii de teste.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb