Platforma civică "Împreună" acuză de plagiat partidul a cărui înfiinţare a fost anunţată de Dacian Cioloş

D.I.
Politică / 30 martie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Platforma "Împreună", lansată în septembrie 2017 şi din care fac parte mai multe organizaţii civice, acuză de plagiat partidul a cărui înfiinţare a fost anunţată, astăzi, de Dacian Cioloş şi vorbeşte despre "confiscarea denumirii", informează News.ro.

Reprezentanţii acesteia solicită "încetarea imediată a folosirii denumirii", anunţând că vor uza de toate căile legale pentru a opri utilizarea acesteia.

Reprezentanţii Platformei au transmis, în această seară: "Platforma Civică pentru drepturi şi libertăţi «Împreună» denunţă tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre şi constată atât lipsa acută de imaginaţie politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de Împreună, cât şi lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înfiinţarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi iniţiative civice din România".

Aceştia vorbesc despre plagiat şi despre confiscarea denumirii: "A confisca, aşadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este platforma civică pentru drepturi şi libertăţi «Împreună» - cea mai mare şi profundă formă de unitate a societăţii civile din România - nu reprezintă decât aceeaşi metodă veche de anihilare a oricărei mişcări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voinţa profundă, reală şi curată de asociere pentru susţinerea valorilor identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea".

Reprezentanţii acesteia afirmă că Platforma "nu a avut şi nu are nicio legătură cu Dacian Cioloş ori cu mişcarea politică a acestuia".

Totodată, în documentul prezentat astăzi, reprezentanţii "împreună" avertizează: "Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi «Împreună» solicită încetarea imediată a folosirii denumirii noastre de către orice om politic care încearcă să confişte denumirea «Împreună». Precizăm că, având şi rezervare de denumire în vigoare, vom uza de toate căile legale care ocrotesc denumirea noastră".

Lansarea Platformei "Împreună" a avut loc pe data de 15 septembrie 2017, în componenţa a peste 1.000 de intelectuali şi ONG-uri.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului "Mişcarea România Împreună" (RO+), desprins din platforma civică "România 100".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb