PNL a aderat la Uniunea Democrată Internaţională

T.B.
Politică / 7 decembrie 2023

PNL a aderat la Uniunea Democrată Internaţională

Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat, joi, un comunicat al PNL, transmite agerpres.ro.

Potrivit sursei indicate, "Partidul Naţional Liberal este, începând de astăzi, membru al Uniunii Democrate Internaţionale (International Democracy Union - IDU), cea mai mare alianţă de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de ţări", precizează sursa citată.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că, în contextul geopolitic actual, partidele de centru-dreapta trebuie să fie cât mai unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice, transmite sursa precizată.

Potrivit agerpres, "Partidul Naţional Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa şi împărtăşim aceleaşi valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politică şi individuală, egalitatea de şanse, sprijinirea mediului privat şi respectarea statului de drept. Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori în România şi în regiune. În contextul geopolitic actual, noi, partidele de centru-dreapta, trebuie să fim cât mai unite în apărarea liberalismului şi valorilor noastre democratice peste tot în lume", a declarat Ciucă, conform comunicatului.

Conform sursei citate, Siegfried Mureşan a transmis, "Aderarea la Uniunea Democrată Internaţională confirmă că Partidul Naţional Liberal este singurul partid de centru-dreapta din România recunoscut pe plan internaţional. Această afiliere va creşte şi mai mult influenţa noastră la nivel internaţional şi va oferi noi oportunităţi de colaborare cu alte partide de centru-dreapta din Europa şi din afara ei", a transmis, la rândul său, deputatul european Siegfried Mureşan, care a reprezentat PNL la reuniunea IDU de la Washington.

Din IDU fac parte principalele partide de centru-dreapta din Uniunea Europeană, printre care Uniunea Creştin-Democrată din Germania, Partidul Popular din Spania, dar şi Partidul Popular European. Partidul Republican din Statele Unite ale Americii, Partidul Conservator din Regatul Unit al Marii Britanii, Partidul Conservator din Canada şi Partidul Liberal din Australia sunt, de asemenea, membre ale Uniunii Democrate Internaţionale, informează agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Traseismul la PNL:-)...ALDE Vineri, Luni PPE, Joi IDU:-)...decide seful partidului si alegatorii se conformeaza...curat democratic:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb