PNL a cerut convocarea şedinţei BP pentru fixarea plenului în cazul lui Valerian Vreme

A.C.
Anticorupţie / 6 octombrie 2014

Parlamentarii Alianţei Creştin- Liberale solicită convocarea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru stabilirea votului din plen privind ridicarea imunităţii deputatului Valerian Vreme, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Având în vedere faptul că astăzi, 6 octombrie, majoritatea parlamentară nu a convocat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru a fixa şedinţa de plen de săptămâna viitoare, cu privire la cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Valerian Vreme, membrii Alianţei Creştin - Liberale din Biroul permanent au înaintat preşedintelui Camerei Deputaţilor, domului Valeriu Zgonea, o solicitare în acest sens", se arată în sursa citată.

Deputaţii Dan Motreanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor, deputatul Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor şi deputatul Ionel Palăr, chestor al Camerei Deputaţilor, i-au înaintat lui Zgonea solicitarea regulamentară.

Deputaţii ACL reamintesc faptul că în şedinţa Biroului permanent din 1 octombrie s-a stabilit ca raportul Comisiei juridice în acest caz să fie întocmit până pe data de 10 octombrie, urmând ca votul în plen pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de Valerian Vreme să fie stabilit în urma unei şedinţe de Birou permanent.

Deputaţii ACL cer convocarea pentru mâine, ora 15:00, a unei şedinţe a Biroului permanent, în care să se urmeze procedura regulamentară, iar pe data de 13 octombrie să fie programată şedinţa de plen pentru ridicarea imunităţii deputatului Vreme.

"PSD poate demonstra, în acest fel, că este dispus să nu mai transforme forul legislativ într-un scut de protejare a celor certaţi cu legea, că a înţeles < lecţia Nuland > şi nu mai obstrucţionează actul de justiţie, prin blocarea dosarelor de corupţie în Parlament, practici care aduc mari deservicii de imagine unei instituţii esenţiale pentru democraţie", se mai arată în comunicare.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită la Comisia juridică solicitarea Ministerului Justiţie cu privire la începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, aceasta având termen 10 zile pentru întocmirea raportului.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorul general Tiberiu Niţu, în baza dispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, a articolelor 12 şi 19 din Legea 115/1999 şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Camera Deputaţilor a fost sesizată pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Vreme Valerian, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 - februarie 2012 şi în prezent deputat, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că ar fi încheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe MECTS, pentru şcoli - contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 în baza căruia MCSI a efectuat plăţi totale de 8.825.673,50 euro, în condiţiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, iar preţul licenţelor nu reflectă discount-ul acordat de Microsoft, nu a dispus măsuri cu privire la aspectele sesizate de către FTS România prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb