PNL cere audierea ministrului de Finanţe în Parlament

Andrei Stan
Macroeconomie / 3 aprilie 2017

Viorel Ştefan (Sursa foto: captură Youtube)

Viorel Ştefan (Sursa foto: captură Youtube)

Turcan: "Viorel Ştefan este tumefiat de disperare"

-----------

Actualizare 14:30

Partidul Naţional Liberal (PNL) solicită audierea ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, în Senat şi în Camera Deputaţilor pe tema "situaţiei economice dezastruoase" a ţării, liderii partidului susţinând că demnitarul este solicitat să susţină angajamentele populiste şi demagogice ale guvernului din care face parte, relatează News.ro.

La finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN), preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat: "PNL a decis astăzi să-l cheme la audieri în Camera Deputaţilor, în Senat şi în plenul Camerei Deputaţilor, pe ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, tumefiat de disperare, fiind solicitat să susţină angajamentele populiste şi demagogice ale guvernului din care face parte. Ministrul este obligat să prezinte situaţia economică dezastruoasă în care se află astăzi România, în condiţiile în care există presiuni uriaşe de creşteri ale cheltuielilor cu salariile şi cu pensiile şi anagajamente de susţinere a acestor cheltuieli fără resurse suplimentare de venituri".

Turcan a precizat că încasările în primele luni ale anului sunt la jumătatea sumei estimate, ceea ce, în opinia sa, înseamnă că în luna martie va fi imposibil să acopere încă jumătate din ceea ce s-a încasat în lunile ianuarie şi februarie.

"Concluzia este că situaţia economică a României lasă foarte mult de dorit, că este o presiune fără precedent pe mediul de afaceri, că este în continuare un joc cu destinele a milioane de cetăţeni care aşteaptă să li se mărească veniturile şi predictibilitate ca mediul de afaceri să se întărească şi să fie capabil, prin veniturile generate în timp, să se consolideze bugetul pentru a li se putea plăti pensii celor care astăzi beneficiază de creşteri salariale", a mai susţinut Turcan.

(S.A.)

------------

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat astăzi că încasările bugetare pe trimestrul I ale acestui an, potrivit primelor estimări, vor depăşi 58 de miliarde de lei, cu peste două miliarde de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Întrebat la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România dacă este mulţumit de nivelul încasărilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pe primul trimestru, ministrul Finanţelor a răspuns afirmativ, potrivit News.ro.

Viorel Ştefan a spus: "Până acum sunt mulţumit. Aşa cum arată primele estimări, discutăm de 18,3 miliarde de lei colectate de ANAF în luna martie, ceea ce înseamnă că pe trimestrul I probabil că încasările totale vor depăşi 58 de miliarde, care raportat la 55,5 miliarde cât a fost în primul trimestru al anului trecut, avem indicii că vom avea încasare mai bună cu circa 2,5 miliarde".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ăsta ne transmite Raluca? ?? PNL este pe pastile? ??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb