PNŢCD cere o reformă profundă în sistemul bugetar

C.D.
Politică / 29 august 2010

Ţărăniştii susţin că în contextul proastei guvernări, o soluţie ar fi privatizarea unor unităţi sanitare şi a celor din învăţământ cu activităţi extraşcolare

Reprezentanţii PNŢCD susţin că în sistemul bugetar este nevoie acută de o reformă profundă în condiţiile în care, în opinia lor, actuala administraţie este una iresponsabilă. În opinia ţărăniştilor, actualul Guvern a dat dovadă de incompetenţă în gestiunea unor sectoare bugetare fundamentale pentru societate precum învăţământul şi sănătatea.

Paul Sorin Tiţa, secretar executiv al PNŢCD pe Regiunea Transilvania, a declarat: "În sistemul sanitar, efectele proastei gestionări a resurselor umane şi materiale au dus şi vor mai duce la pierderi de vieţi omeneşti, fiind găsiţi vinovaţi şi arătaţi cu degetul tot felul de < acari Păun > pentru a acoperi un management falimentar şi o deficienţă sistemică profundă. Spitalele noastre au devenit crematorii şi nu sunt departe de a deveni focare de infecţie".

Conform spuselor sale, în învăţământ, s-a constatat supradimensionarea resurselor umane în raport cu populaţia şcolară existentă, fapt care ar trebui să conducă la dispariţia anumitor catedre care oricum nu mai sunt acoperite de multă vreme cu personal calificat: "În mod absolut de neînţeles, însă într-o tonalitate profund comunistă, Ministerul de resort a decis eliminarea cu 20% a personalului nedidactic şi didactic auxiliar, amestecând şcoli neperformante cu instituţii de învăţământ care se pot autofinanţa. Astfel, Palatul Copiilor Cluj, instituţie care se autofinanţează, a primit ordin de reducere a personalului nedidactic, fapt ce va duce la imposibilitatea administrării corespunzătoare a bazelor de cazare aflate în administrare".

Liderul ţărănist consideră că singura soluţie în contextul proastei guvernări este privatizarea majorităţii instituţiilor sanitare, urmând a rămâne în sectorul bugetar doar asistenţa medicală de urgenţă, şi a majorităţii instituţiilor de învăţământ, cu precădere a Universităţilor şi a instituţiilor de învăţământ cu activităţi extraşcolare.

"Suntem de părere că o piaţă concurenţială reală în sistemul sanitar şi în cel de învăţământ ar duce la scăderea influenţei nefaste şi criminale a factorului politic", a încheiat secretarul executiv al PNŢCD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb