Profitul E.ON a crescut cu 46% în primele nouă luni din acest an, în urma reducerii costurilor la subsidiara britanică, a temperaturilor mai scăzute şi a compensaţiilor acordate după ce Germania a decis să renunţe în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima, informează Agerpres.
Guvernul de la Berlin anunţase în martie că va acorde compensaţii de 2,4 miliarde de euro operatorilor de reactoare nucleare pentru că i-au forţat să le închidă prematur. Vor beneficia de compensaţii firmele germane listate RWE (880 milioane de euro) şi E.ON (42,5 milioane de euro), precum şi compania suedeză Vattenfall (1,425 miliarde de euro) şi grupul german EnBW (80 milioane de euro).
Profitul operaţional ajustat al E.ON a crescut în primele nouă luni din acest an la 3,93 miliarde de euro (4,54 miliarde de dolari), a anunţat miercuri grupul energetic german.
De asemenea, E.ON a confirmat că în acest an se aşteaptă la un profit operaţional ajustat între 4,4 şi 4,6 miliarde de euro.
Profitul diviziei de soluţii pentru clienţi, care include afacerile de retail şi serviciile legate de energie, a urcat la 910 milioane de euro în trimestrul trei din 2021, de la 386 milioane de euro în perioada similară din 2020.
E.ON a grupat activităţile din domeniul energiei nucleare la divizia PreussenElektra, unde în primele nouă luni din acest an profitul operaţional ajustat a fost mai mult decât triplu, ajungând la 826 milioane de euro, reprezentând mai mult de o cincime din profitul grupului.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani.