Pokemon Go creşte valoarea de piaţă a Nintendo la 14,5 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Companii / 14 iulie 2016

Pokemon Go creşte valoarea de piaţă a Nintendo la 14,5 miliarde dolari

Jocul a ajuns oficial şi în Europa via Germania

Acţiunile Nintendo au crescut în ultimele zile cu 50%, datorită succesului enorm pe care îl cunoaşte jocul Pokemon Go în întreaga lume, devenind una dintre cele mai descărcate aplicaţii.

Valoarea de piaţă a companiei a ajuns la aproximativ 14,5 miliarde de dolari.

Jocul a generat deja venituri de mai multe milioane de dolari. Jocul în sine este gratuit, însă utilizatorul este stimulat să bage mâna în buzunar dacă vrea să adauge anumite funcţii suplimentare, de exemplu pentru a cumpăra alimente pentru hrana monştrilor capturaţi.

Pokemon Go este un joc gratuit, care implică găsirea şi capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viaţa reală. Practic utilizatorii se mută din jocul digital în lumea fizică, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, făcându-i să descopere locaţii în viaţa reală unde pot găsi, face schimb şi lupta cu pokemoni.

Oamenii merg kilometri prin oraşe ca să caute Pokemoni şi au parte de numeroare aventuri, atât plăcute, cât şi neplăcute.

Creatorii jocului au combinat realitatea cu ficţiunea atât de bine, încât jucătorii s-au arătat extrem de încântaţi de căutarea micilor monstruleţi, creând chiar dependenţă.

Unii jucători au fost loviţi de maşini, alţii s-au rănit, iar în SUA, o fată a găsit un cadavru în timp ce era la vânătoare de pokemoni, iar câţiva jucători au fost atraşi într-o zonă izolată ca să fie jefuiţi.

Când te apropii de un pokemon, camera telefonului se deschide şi poţi vedea micul monstru pe ecranul telefonului suprapus peste lucrurile din lumea reală.

Aplicaţia, dezvoltată de Niantic Inc, start-up intern al Google-Alphabet, împreună cu Nintendo Co Ltd şi Pokemon Company International, a fost lansată în Statele Unite, Noua Zeelandă şi Australia la 7 iulie. În mai puţin de o săptămână, a devenit una dintre aplicaţiile cele mai descărcate de pe Android Magazin Play. Pokemon GO are mai multe facilităţi decât Tinder, iar utilizatorii petrec mai mult timp pe acest joc decât pe WhatsApp, Instagram, Snapchat sau Facebook Messenger, potrivit unui studiu SimilarWeb, citat de Agerpres.

Disponibil în SUA, Australia şi Noua Zeelandă de săptămâna trecută, jocul Pokemon Go a ajuns oficial şi în Europa, începând de ieri putând fi descărcat în Germania, iar în zilele următoare şi în alte ţări europene, informează AFP.

Acest decalaj nu i-a împiedicat însă pe europeni să facă parte din cei care până acum au descărcat de peste şapte milioane de ori acest joc lansat săptămâna trecută de Nintendo. Pasionaţii europeni de jocuri puteau să descarce direct aplicaţia pretinzând că sunt domiciliaţi în una din primele trei ţări unde a fost lansat jocul.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă "'monştrii de buzunar''.

Proiectul "Pokemon GO" a fost inspirat prima dată de gluma pe care a făcut-o compania de 1 aprilie 2014 când a ascuns monştrii Pokemon în hărţile de la Google Map, a spus un membru al echipei Niantic, Masashi Kawashima.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb