POLIŢIA ROMÂNĂ: Grupare specializată în furturi de componente auto din Franţa, destructurată

G.F.
Miscellanea / 11 noiembrie 2017

Sursa foto: Facebook/Poliţia Română

Sursa foto: Facebook/Poliţia Română

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în colaborare cu poliţiştii francezi, au destructurat o grupare infracţională organizată formată din români, care au comis furturi de sisteme de navigaţie şi volane de autoturisme de lux, în valoare de 1.300.000 de euro, pe teritoriul Franţei, informează Poliţia Română prin intermediul unui comunicat de presă.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada ianuarie - mai a.c., ar fi comis 19 fapte pe teritoriul Franţei, cercetate în prezent, acestea având ca obiect 400 de sisteme de navigaţie şi 140 de volane, toate de la autoturisme noi, de lux.

În cadrul activităţilor comune, a fost organizată o acţiune în România, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.

În baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile franceze, în cadrul cooperării judiciare internaţionale în materie penală, a fost dispusă efectuarea a 13 percheziţii domiciliare.

Percheziţiile, 11 în judeţul Călăraşi, una în judeţul Giurgiu şi una în Bucureşti, au fost efectuate la locuinţele celor în cauză.

De asemenea, au fost puse în executare 16 mandate de aducere pentru membrii grupării infracţionale.

Nouă dintre aceştia au fost depistaţi în judeţul Călăraşi, fiind conduşi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru audieri.

Au fost puse în executare şi 9 mandate europene de arestare emise pe numele acestora, 8 dintre ei fiind în prezent arestaţi la propunerea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, în vederea predării lor către autorităţile franceze.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, din cadrul I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Giurgiu, precum şi specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică.

Totodată, acţiunea a beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de intervenţie ale Poliţiei Române, coordonate de Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al I.G.P.R..

Alături de poliţiştii români, au participat la activităţi şi magistratul de legătură francez acreditat la Bucureşti, ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Naţionale Franceze în România şi 3 anchetatori francezi, unul din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenţei Itinerante de la Paris şi doi din cadrul Secţiunii de Cercetări din Dijon, în cauză fiind primt sprijin şi de la ataşatul de afaceri interne român la Paris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb