POLIŢIA ROMÂNĂ:  Viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave

V.I.
Miscellanea / 28 iunie 2019

Viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave

Poliţia Română a anunţat, vineri, că 17% dintre accidentele rutiere grave, produse în primele cinci luni ale anului, au avut ca principală cauză viteza. Accidentele s-au soldat cu decesul a 118 persoane. Pentru combaterea vitezei, poliţiştii din întreaga ţară fac o amplă acţiune în următoarele trei zile.

"În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut)", a anunţat, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, începând de vineri, la nivelul întregii ţări, Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe şosele şi autostrăzi, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Prin modul in care raporteaza rezultatele, politia romana falsifica cauzele. Sintagma "neadaptarea vitezei la conditiile de drum" folosita in exces si fara discernamant, conduc la rezultate false ce acopera deficientele legate de starea foarte proasta a unor drumuri, semnalizarea improprie (prin exces de zel). Viteza de deplasare din romania este printre cele mai mici din europa , poate la nivel african si totusi politia romana intelege sa hinghereasca ecesiv soferii in cautarea unui scop de a fi si a unei ratiuni de a conserva privilegiile. Nu ma indoiesc ca viteza este un factor generator de accidente insa stiu ca ca viteza nu este cel mai important factor iar radarele montate in zone cu reduceri imbecile si ticaloase la 30 km/h (unde ani de zile s-a circulat cu 60 km/h binemersi) contribuie la o falsificare si mai perversa a situatiei de fapt .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb