O Capitală şi două proteste

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2012

O Capitală şi două proteste

Câteva mii de manifestanţi au participat ieri la mitingul organizat de către USL în zona Arcului de Triumf. În tot acest timp, câteva sute de persoane protestau la Universitate. Marius Militaru, purtătorul de cuvânt de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, a declarat: "Aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Capitală şi alţi 300 de oameni în alte judeţe ale ţării, în afara celor 5.000 de participanţi la mitingul USL".

Atmosfera a fost mixtă: foarte multă rumoare, foarte multă gălăgie, dar şi foarte multe zâmbete. Manifes-tanţii aveau steaguri tricolore şi pancarte, pe care scria "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Băsescu, nu uita, România nu te vrea", "Voinţa poporului, demisia dictatorului", "Băsescu - PDL, datorii, hoţie, şomeri, sărăcie", "Suntem cetăţeni, nu viermi", "Alegeri anticipate". Un domn striga: "Sus Băses-cu!", apoi "Jos Băsescu!". O studentă din Piatra Neamţ, prezentă la Arcul de Triumf, ne-a declarat: "Din ce am aflat, într-adevăr, cei de la PSD şi PNL au adunat oameni din oraşele ţării, le-au oferit transport gratuit şi le-au plătit 30-40 de lei/persoană ca să participe la protest 2-3 ore. Eu nu am acceptat să primesc bani, pentru că mi se pare că plata pentru participarea la această manifestaţie ar fi prostituţie morală. Opoziţia este în aceeaşi oală cu PDL. Noi nu luptăm, nu protestăm împotriva unui partid anume, ci împotriva politicienilor şi împotriva sistemului pe care l-au implementat în România. Am fost la Universitate trei seri la rând, iar acolo mi se pare că există spiritul acela curat, oamenii nu vin pentru anumite interese. La Arcul de Triumf am venit doar ca să fiu alături de oamenii din oraşul meu".

Piaţa Victoriei a fost blocată, ieri după-amiază, după ce mai mulţi participanţi la mitingul USL au ajuns în faţa Guvernului, aceştia urmând să fie amendaţi, întrucât ar fi trebuit să protesteze în zona Muzeului Ţăranului Român, potrivit declaraţiilor lui Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost reluată, aseară, manifestanţii plecând din zonă, iar jandarmii retrăgându-se din faţa Palatului Victoria. La închiderea ediţiei, unii dintre manifestanţi porniseră spre Piaţa Universităţii.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Asa cum bine remarca premierul Boc cei care ies in strada manifesteaza defapt impotriva sistemului capitalist; atat ca ei nu-si dau inca seama de asta....

    1. hai sictir!

      CE FACI dANA? DAI IN COE? NU TE DOARE ?. 

    Oprecizare pentru domnisoara studenta din Piatra Neamt: este un nonsens sa crezi si sa afirmi vis a vis de " spiritul curat" de la Universitate, ca acolo .....oamenii nu vin pentru anumite interese ..?!. 

    Atunci de ce / pentru ce afiseaza revendicarile ?.

    Adevarul (raspund pentru afirmatie!) este ca in Piata sunt: protestatari si mercenari protestatari. 

    ma bucur sa vad din nou semnatura domnisoarei mirica in ziarul bursa. este unul dintre cei mai muncitori ziaristi pe care ii cunosc.

    1. .... muncitori ? din genul: noi muncim nu gandim... ??. 

      din genul celor care muncesc, se duc pe teren in mijlocul manifestatiilor si apoi relateaza.

      anonimule, sa inteleg ca stai in redactie si ii stii pe fiecare cat munceste. sau esti chiar...

      hai lasa. 

      anonimule, sa inteleg ca stai in redactie si ii stii pe fiecare cat munceste. sau esti chiar...

      hai lasa. 

    Asa cum nu s-a putut afla in aproape nici unul din cotidianele mioritice astazi a fost deschisa saptamana verde la Berlin unde Romania este tara gazda. Sincer sa fiu, desi frunzulita noastra este foarte contestata, in pagina web a celei mai mari expozitii mondiale pe teme de alimentatie da foarte bine. Poate ar fi bine sa va uitati si ce se spune de bine in lume. Milionul care a fost bagat in publicitate pentru organizarea pavilionului si-ar inmulti valoarea daca cel putin saptamana aceasta am lasa mai putin frau liber urei si am reusi sa vedem si partea frumoasa a Romaniei. Asta bineinteles in cazul in care doriti sa fim cat de cat luati in seama. Macar si numai pentru faptul ca olandezii n-ar mai trebui sa impuna inchiderea catre schengen, ca numai ei sa poata profita de legumele romanesti.

    1. Ar fi bine de urmarit ce reactie au sefii USL la aflarea stirii pe care ati anuntat-o! Domnul Ponta tocmai a cerut CE sa sanctioneze Romania odata cu Ungaria pentru incalcarea democratiei.

      Pe de alta parte, nici guvernantii nu stiu sa-si arate realizarile. Abia azi dimineata, la Radio Romania Actualitati, s-a relatat despre ce se intampla la Berlin! Nu exista niciun ziar care sa relateze evenimentul ! Jalnic! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb