Politicieni bătuţi, pentru 54 de proiecte imobiliare

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Companii / 1 octombrie 2009

Şedinţa de ieri a CGMB a generat protestele PRM Bucureşti şi ale unor ONG-uri, în frunte cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În urma protestelor s-au iscat şi incidente, care au degenerat, impunând intervenţia forţelor de ordine pentru a calma spiritele. Liderii PRM Bucureşti Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu l-au acuzat pe primarul general Sorin Oprescu că este părtaş la mafia imobiliară PD-L din Primăria Capitalei şi au şi încins o bătaie pe cinste cu gardienii sălii de şedinţă a CGMB. Protestul ONG-urilor a fost întrerupt de forţele de ordine pentru că nu era autorizat.

Şedinţa de ieri a CGMB a generat protestele PRM Bucureşti şi ale unor ONG-uri, în frunte cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În urma protestelor s-au iscat şi incidente, care au degenerat, impunând intervenţia forţelor de ordine pentru a calma spiritele. Liderii PRM Bucureşti Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu l-au acuzat pe primarul general Sorin Oprescu că este părtaş la mafia imobiliară PD-L din Primăria Capitalei şi au şi încins o bătaie pe cinste cu gardienii sălii de şedinţă a CGMB. Protestul ONG-urilor a fost întrerupt de forţele de ordine pentru că nu era autorizat.

Consilierii generali ai PSD şi PNL s-au retras din şedinţa de ieri, unde trebuiau să analizeze şi să aprobe o listă de 54 de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), majoritatea contestate de ONG-uri pentru că încălcau prevederile legale. Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu a avut cvorumul necesar aprobării acestor controversate PUZ-uri, care cu generozitate ofereau investitorilor derogări de la regulamentele de urbanism în vigoare.

În stilul său caracteristic, consilierul PSD Doru Giugula a anunţat că social democraţii nu doresc să aprobe aceste PUZ-uri, pentru a nu legaliza nişte proiecte urbanistice ilegale, pritocite de pe vremea când Adriean Videanu era primar general. Un PUZ îi aparţine lui Costică Constanda pentru un teren din Satul Francez, unde vrea să construiască imobile mai înalte decât prevăd normele urbanistice din zonă. "PSD se retrage în semn de protest faţă de cum se îmbogăţesc unii", a conchis consilierul Giugula.

Preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei, Călin Murg, a catalogat retragerea consilierilor PSD şi PNL din şedinţă drept un act de iresponsabilitate şi laşitate, întrucât existau pe ordinea de zi şi PUZ-uri care aşteptau aprobare şi care ar fi contribuit la dezvoltarea Planului Urbanistic al Capitalei. Domnia sa a subliniat că, potrivit legii, toţi membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti aveau obligaţia să fie prezenţi la şedinţă şi să voteze pozitiv, negativ sau să se abţină, dar nu să părăsească sala. În aceste condiţii, cetăţenii care au venit să îşi promoveze proiectele avizate de instituţiile statului au fost prejudiciaţi astăzi.

Tot ieri, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că avea datoria legală să supună discuţiei consilierilor toate cele 54 de PUZ-uri, deoarece au parcurs procedura impusă de lege. Oprescu a explicat că dacă refuza să pună pe ordinea de zi aceste proiecte, proprietarii PUZ-urilor erau îndreptăţiţi să formuleze plângeri penale la adresa sa.

Mircea Raicu (PDL), viceprimar general: "Lucrările şedinţei au fost tulburate de către domnii Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, care au un război personal cu domnul Constanda. Acum doi ani, domnul Constanda obţinea în instanţă o hotărâre judecătorească care îi atribuia parcul Bordei şi obliga Consiliul General al Municipiului Bucureşti la plata a 18 milioane de euro din bani publici".

Consiliul general de atunci, adaugă Mircea Raicu, a negociat cu domnul Constanda şi astfel obţinea înapoi parcul Bordei, iar domnul Constanda renunţa la cele 18 milioane de euro, însă primea o suprafaţă echivalentă în cartierul francez. Consiliul general se obliga să-i aprobe un PUZ cu anumite caracteristici tehnice. Acest PUZ era ieri pe ordinea de zi, urma să fie aprobat, însă din cauza retragerii consilierilor PSD şi PNL din şedinţa consiliului general nu a primit soluţionare.

Reprezentanţii PDL au afirmat că, cel mai probabil, domnul Constanda se va duce în instanţă şi va obţine cele 18 milioane de euro plus 11 milioane de euro penalităţi din banii publici ai municipiului Bucureşti, şi va primi înapoi parcul Bordei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Miticii !! astia sunt si gata. 

    Uitati-va atenti la falcile lui Marinescu ; merita un asemenea individ sa ne reprezinte ?? Ma adresez inconstientilor pe care i-a aburit si care l-au votat.  

    Fostul primar Adrieeeaaan Videanu a fost o molima pentru acest oras.Numai contracte aranjate si borduri am vazut in acea perioada.M-am bucurat atunci cand am aflat ca Oprescu a intrerupt toate lucrarile in curs, mostenite de la Videanu si ca refuza sa mai semneze vreun contrect antenegociat.Cat despre consilierii primariei generale nu mi se pare normal cum au procedat ,daca erau atat de porniti impotriva acestor PUZ-uri puteau pur si simplu sa raspunda cu un vot negativ.Nu vad de ce este nevoie de atata circ,era suficient sa isi faca datoria.

    Doru Giugula asta se da mai inteligent decat "evident este".vrea el sa para ca intradevar este interesat se problemele capitalei.in realitate este doar un las si un iresponsabil, de altfel ca si restul de consilieri psd si pnl.in loc sa participe la sedinta de ieri, ei domne s-au retras in "mare glorie" pentru ca nu pot fi de acord cu unele proiecte de pe lista de 54 de puz-uri.asa, bun, da vino frate si fa-ti datoria de a te prezenta la sedinta si de a iti exprima opinia pentru luarea unei decizii, nu entru amanarea acesteia, ca d-aia esti platit din banii publici!mai erau pe acesta lista, sunt sigura, si alte proiecte care ar fi putut fi acceptate, dar acesti "consilieri" nu au dorit decat sa il puna intro lumina nefavorabila pe primarul oprescu si sa cada pe el toata vinovatia. ar trebui sa fiti exclusi din consiliul general al municipiului bucuresti, lasilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb