Poliţişti sau manifestanţi?

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2016

Protestatari şi jandarmi în Piaţa Universităţii, 23.09.2016

Protestatari şi jandarmi în Piaţa Universităţii, 23.09.2016

Poliţiştii care s-au aflat în subordinea lui Gabriel Oprea, pe când acesta era ministru de interne, au declarat în mai multe rânduri că sunt solidari cu moartea lui Bogdan Gigină.

Mai mulţi poliţişti din Brigada Rutieră au declarat după nefericitul incident: "Ar trebui să se schimbe multe, începând de la mentalitatea noastră, să nu mai acceptăm orice delegaţie, orice misiune, în condiţii de vreme rea sau alte condiţii. Înţeleg, e meseria noastră, o facem, dar trebuie să se gândească şi cineva la noi pentru că nu suntem roboţi".

Oamenii au povestit, unii cu teamă, despre escortarea ministrului de interne, cu viteză mare de deplasare, drumurile zilnice şi dese pe care trebuiau să le asigure şi implicit pericolele la care erau supuşi. Un poliţist a spus: "Dădea mai multe trasee, că noi să nu ştim unde ajunge. Şi în momentul în care se punea în mişcare îi comunica antemergatorului nostru destinaţia, că noi să îi asigurăm pe acel traseu. Din câte ştiu eu, nu avea deplasare fără antemergator".

Prin urmare, protestele din zilele acestea din mai multe oraşe ale ţării, la care ei participă în timpul programului, pentru a ţine piept protestatarilor, sunt, de fapt, în asentimentul lor. Dacă ar fi civili, atunci probabil ar fi în mijlocul protestatarilor.

De altfel, poliţiştii din Constanţa au anunţat că nu vor putea lua parte la un protest neautorizat, însă au găsit o modalitate prin care să fie solidari manifestării.

Un mesaj pe pagina de Facebook "Politiştii au umor" a scris: "Noi nu putem lua parte la un protest neautorizat, pentru că suntem poliţişti şi nu putem încălca legea. Chiar dacă protestul este pentru fostul nostru coleg Bogdan Cosmin Gigină şi pentru faptul că un politician vrea să scape de răspundere. Dar putem să punem o fotografie scoasă la imprimantă de pe internet cu Bogdan pe maşină sau motocicleta de serviciu. Pe data de 22.09.2016, acesta va fi «protestul» nostru! Să ştie cei responsabili că noi nu uităm! Vom posta orice fotografie pe care o veţi trimite în mesagerie! Haideţi să arătăm că suntem solidari cu familia lui Bogdan şi cu oamenii care ne susţin! Vă mulţumim!".

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigina, în vârstă de 28 de ani, a murit în data de 20 octombrie 2015 după ce a căzut cu motocicletă într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Poliţistul asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Ancheta în acest caz a fost începută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a declinat competenţă Parchetului General după ce Inspecţia Judiciară s-a autosesizat. Tribunalul s-a limitat la cercetări doar în ce priveşte uciderea din culpă, nu şi un eventual abuz în serviciu.

Parchetul General a trimis apoi dosarul la DNA, pe motiv că s-ar fi săvârşit fapte de abuz în serviciu legat de folosirea coloanelor oficiale. Oprea ar fi avut, potrivit DNA, nu mai puţin de 1.607 deplasări folosind coloana oficială atât la instituţii publice, cât şi ta destinaţii private, în perioada ianuarie-octombrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb