Ponta: Am reîntregit salariile bugetarilor

F. A.
Politică / 23 august 2012

Update 2: Noul Cod de Procedură Civil implementat din 1 februarie

Premierul Victor Ponta a anunţat că deşi în urma rectificării bugetare s-au acordat fonduri Ministerului Justiţiei pentru a angaja personalul necesar, implementarea noului Cod de Procedură Civilă nu poate fi implementat până în februarie. Primul ministru a declarat că în urma şedinţei de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii, la care a luat parte pentru a ajuta la constituirea cvorumului, a înţeles că 1 septembrie este o dată prea apropiată pentru implementarea noului Cod. De aceea s-a stabilit ca dată pentru acest lucru 1 februarie 2013.

----------------------

Update 1: Ponta spune că a fost o rectificare cumpătată de buget. deşi a reuşit să găsească bani pentru toate domeniile aflate în dificultate, premierul spune că sa ţinut totuşi cont de obligaţiile internaţionale ale României.

în conferinţa de presă de după şedinţa de Guvern, Victor Ponta a declarat: "Am avut totuşi grijă să păstrăm ţara într-o limită clară de disciplină financiară şi să respectăm acordurile şi obligaţiile pe care România şi le-a asumat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Totul se încadrează în cifrele macroeconomice stabilite".

----------------------

Guvernul Ponta a finalizat în urmă cu puţin timp rectificarea bugetară şi, potrivit declaraţiilor Premierului, s-au găsit bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, pentru rambursarea pensiilor, dar şi pentru burse, magistraţi şi însoţitorii persoanelor cu handicap.

"Am alocat bani pentru îndeplinirea a două obligaţii pe care ni le-am luat atunci când am venit la guvernare: reîntregirea salariilor bugetarilor, salarii tăite în 2010 de către Băsescu şi Boc şi restituirea acelor părţi din pensi retrase ilegal", a declarat Ponta, de la Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb