Ponta: "Luni voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului"

Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2014

Ponta: "Luni voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului"

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri, după şedinţa BPN, că luni va propune Parlamentului noua structură a Guvernului. "Am discutat cu colegii din PSD şi i-am informat despre discuţiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC şi PLR, privind restructurarea guvernului, discuţiile vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului", a anunţat Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ponta a mai precizat că duminică după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, precum şi o întâlnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv şi prezentarea propunerilor noilor miniştri, astfel ca luni să poată trimite Parlamentului formula de restructurare.

"Bineînţeles, şi UNPR, PC şi PLR îşi îndeplinesc propriile proceduri, iar luni voi cere Parlamentului votul pentru noua structură a Guvernului", a anunţat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că UNPR, PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, arătând că nu a discutat cu liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care anume vor reveni acestei formaţiuni.

El a spus că PLR va primi categoric portofolii, în conformitate cu principiul de funcţionare a coaliţiei de guvernare.Întrebat dacă PLR va primi portofolii, Ponta a răspuns: "Categoric da, iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare şi anume şi UNPR, şi PC, şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul şi după aceea o să discutăm de restructurarea Guvernului".

Potrivit unor surse politice, citate de Mediafax, restul portofoliilor în viitoarea structură guvernamentală urmează să revină PSD într-o formă comasată.

Ponta: "UDMR va ieşi de la guvernare şi la nivel de secretari de stat, nu doar de miniştri"

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că UDMR va ieşi de la guvernare nu doar la nivel de miniştri, ci şi la nivel de secretari de stat, pentru că şi acestea reprezintă funcţii politice, el arătând că schimbarea prefecţilor pe care Uniunea îi are în Harghita şi Covasna urmează să fie discutată.

Întrebat dacă UDMR va ieşi de la guvernare doar la nivel de miniştri sau şi la nivel de secretar de stat, Ponta a răspuns: "Cu siguranţă şi la nivel de secretar de stat, pentru că sunt funcţii politice".

Întrebat, pe de altă parte, dacă prefecţii din Harghita şi Covasna vor fi înlocuiţi după ieşirea UDMR de la guvernare, premierul a răspuns: "O să discutăm acest lucru". Ponta a precizat, totodată, că a înţeles decizia politică a UDMR de a părăsi guvernarea şi că viaţa merge înainte.

"Am înţeles decizia politică şi viaţa merge întotdeuna mai departe", a spus Ponta.

Kelemen: "PLR trebuie să găsească o soluţie juridică pentru a fi în Guvern fiindcă nu există ca partid"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că PLR trebuie să găsească o soluţie juridică pentru a intra în componenţa viitorului Guvern Ponta 4 întrucât nu există oficial, ca partid. "PLR nu există oficial. Vor intra la guvernare într-un fel, într-un mod. Găsesc ei o formulă juridică, acest lucru îl ştiu, l-am înţeles, dar nu sub formă de PLR. Deci trebuie să găsească o soluţie juridică. Vor intra ca independenţi, vor intra împreună cu alte partide. Aici e treaba lor, eu nu am soluţia juridică şi nici nu caut eu soluţia juridică, nu mă priveşte", a spus Kelemen.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb