Ponta salută reacţia NATO la poziţia Rusiei faţă de noi

Valentin Busuioc
Companii #Apărare / 9 aprilie 2015

Actualizare 15:57 Ionuţ Stroe (PNL): "Respingem ferm încercările de intimidare alei Rusiei faţă de România"

PNL "respinge ferm încercările de intimidare ale Rusiei" cu privire la rolul României în NATO, precizând că "niciodată ţara noastră nu a fost mai sigură şi mai protejată decât este acum - ca membru cu drepturi depline şi asumate în NATO, ca beneficiar egal în drepturi şi în calitate de contributor substanţial de securitate, în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice", a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe.

Liberalii îşi exprimă speranţa că declaraţiile purtătorului de cuvânt al MAE de la Moscova nu reprezintă punctul de vedere oficial al Rusiei faţă de noi şi că sunt "o eroare regretabilă".

Deputatul Ionuţ Stroe susţine că liberalii "au promovat constant, în politica externă a statului român, principiul suveranităţii şi inviolabilităţii teritoriale, în vecinătatea apropiată, dar şi al alianţelor democratice şi militare capabile să contracareze tendinţe şi acţiuni militariste expansioniste, care sfidează tratatele internaţionale şi înţelegerile regionale între naţiuni".

Potrivit lui Stroe, "parteneriatul de încredere cu NATO - asumat de întreaga clasă politică pe parcursul celor aproape 10 ani de după integrarea în marea alianţă militară a statelor democratice - rămâne piatra de temelie a securităţii României".

"Trebuie să fie clar şi dincolo de orice dubii că România, ca membru activ al NATO şi partener strategic al SUA, îşi asumă ferm şi va continua să implementeze deciziile convenite cu Aliaţii săi, în beneficiul său direct şi al acestora. Partenerii sincer interesaţi de stabilitatea regională nu au nici un motiv de preocupare în această privinţă", conchide purtătorul de cuvânt al PNL.

---

Prim-ministrul Victor Ponta salută reacţia NATO la declaraţiile făcute ieri de purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, oficialul de la Bucureşti precizând că ţara noastră nu se va lăsa intimidată de afirmaţiile "agresive" ale Rusiei, potrivit unui comunicat emis miercuri de Guvern.

Premierul a transmis: "România este un stat membru al NATO şi va lua doar acele decizii pe care le consideră corecte şi oportune pentru obiectivele de securitate naţionale şi ale Alianţei Nord Atlantice. România este un partener de încredere al NATO şi nu se va lăsa intimidată de declaraţiile agresive ale diplomaţiei ruse. România condamnă acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse în Ucraina. Salutăm, de asemenea, reacţia NATO care subliniază clar determinarea Alianţei de a-şi proteja membrii faţă de orice formă de agresiune".

Tot ieri, Alianţa Nord-Atlantică respinsese acuzaţiile Rusiei privind suplimentarea capacităţilor militare, dând asigurări că România este "partener de încredere" şi va fi apărată de NATO.

Anterior, Aleksandr Lukaşevici (purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova) declarase că planurile NATO de a desfăşura trupe în ţara noastră, foarte aproape de graniţa cu Rusia, sunt "inadecvate" şi "agresive".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb