Ponta şi Vâlcov cer reanalizarea sistemului RCA pentru tineri

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 ianuarie 2015

Actualizare 14:06 Deputatul liberal Mircea Dolha cere rechemarea în Parlament a preşedintelui ASF

Deputatul liberal Mircea Dolha susţine că se impune rechemarea preşedintelui Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, în Parlament pentru a da explicaţii în legătură cu situaţia asigurărilor RCA, arată un comunicat remis azi redacţiei.

"Cred că se impune ca preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, să fie rechemat la Comisia pentru buget-finanţe pentru a da explicaţii de ce, în urma audierii ASF cerute de la începutul lunii decembrie, situaţia asigurărilor RCA nu s-a schimbat cu nimic în favoarea cetăţenilor. Totodată, dacă răspunsul ASF va confirma că nu au existat demersuri concrete pentru ieftinirea asigurărilor auto, se impune o comisie de anchetă în Parlamentul României în care să fie analizat cum este posibil ca, în România, companiile de asigurări să vândă poliţe la preţuri exorbitante, dar şi modul în care se produc decontările între service-urile auto şi asiguratori", notează Dolha.

În opinia sa, sunt politici "abuzive" ale marilor companii de asigurări care "fac legea" pe o piaţă care, teoretic, ar trebui să fie reglementată şi supravegheată de către ASF, instituţie care "nu îşi face treaba".

"ASF nu a făcut nimic în privinţa RCA-ului pentru tineri. Salariile fabuloase ale acestor salariaţi nu se justifică. Guvernul României, prin vocea premierului Victor Ponta şi a ministrului Darius Vâlcov, dă dovadă de slăbiciune cu privire la scumpirea asigurărilor RCA, scumpire care afectează mai ales tinerii, populaţia activă a ţării, care depinde de maşina personală pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru a-şi finaliza studiile superioare", a arătat deputatul liberal.

(Alexandru Costea)

--------------

Preţurile actuale din sistemul de asigurări RCA sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun tinerii, iar o maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită, spune premierul Victor Ponta. Potrivit Mediafax, Ponta sprijină cererea ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, de reanalizare a tarifelor.

Ministrul Vâlcov a solicitat, sâmbătă, conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze şi să regândească sistemul RCA în privinţa tinerilor sub 25 de ani.

Oficialul arată, într-un comunicat: "Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA, care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor".

Darius Vâlcov a mai spus că filosofia guvernării Ponta este să ofere şanse tuturor categoriilor, fără discriminări de niciun fel.

"Sprijin iniţiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor! Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită!", scrie Ponta pe Facebook.

În decembrie anul trecut, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat, la Comisia pentru buget din Camera Deputaţilor, că va reanaliza până în februarie situaţia poliţelor RCA pentru tineri, pentru a vedea de ce sunt atât de mari. El a arătat că în anul 2015 va fi o monitorizare permanentă a acestei probleme, arătând că va trebui să se definească noţiunea de tineret.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Presedintele si vicepresedintele ASF ar trebui sa dea cu subsemnatul si pentru ce au ingaduit sa se petreaca la Harinvest! Adica investesti pe piata de capital si te trezesti ca te "reglementeaza" creditor, sa nu poti sa-ti recuperezi paguba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb