Ponta: "Sistemul 112, modificat prin ordonanţă de urgenţă"

V.B.
Politică / 23 decembrie 2014

Sistemul 112 va fi modificat prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern de astăzi.

Prim-ministrul a explicat: "Astăzi, avem o Ordonanţă de Urgenţă privind noi modificări în sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă, în aşa fel încât să învăţăm din lecţiile pe care le primim cum să facem mai multă eficienţă, cum să facem mai mult în sensul de folosire a resurselor pe care le-am pus la dispoziţia Departamentului pentru situaţii de urgenţă".

Ponta a mai arătat că, de Sărbători, continuitatea la Guvern va fi asigurată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne: "Domnul viceprim-ministru Oprea va fi aici şi toate structurile ministerului de Interne pentru perioada de Sărbători. Fie că e vorba de intemperii, fie că e vorba despre problemele care apar în mod normal (la fel şi structurile ministerului Sănătăţii), sunt convins că orice probleme vor apărea, putem să le limităm efectele".

Anterior, în această dimineaţă, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite şi că există acordul dat de Ponta în acest sens. Aceste proceduri vor fi reanalizate "în regim de urgenţă", după ce patru oameni au murit, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, a mai spus Oprea. Ministrul a adăugat că astfel de analize au fost realizate "la nivelul fiecărui judeţ".

Gabriel Oprea a mai arătat că, pe durata în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol, intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI (4 elicoptere, 2 aeronave şi un avion). La nevoie, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a afirmat Oprea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb