POP, DESPRE STATUL PARALEL:  "Acei oameni care cheamă la audieri angajaţi ai ministerului, ca să dea informaţii despre alţii"

A.C.
Politică / 19 noiembrie 2017

Liviu Pop (Sursa foto: Facebook)

Liviu Pop (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că "statul paralel" înseamnă "acei oameni care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului şi încearcă să afle informaţii despre alţi oameni din instituţie". El mai spune că rezistă, oricât ar încerca aceşti oameni să îl "determine să nu reziste", iar atunci când "lucrurile se vor precipita", va "ieşi cu declaraţii", potrivit unei surse din presă.

Liviu Pop a declarat, întrebat cine sunt oamenii care formează "statul paralel" invocat de coaliţia de guvernare: "Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în faţă să spună ce gânduri meschine au şi folosesc alţi oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului şi încearcă să afle de la ei informaţii despre alţi oameni ai ministerului. Şi mă opresc aici. Nu am găsit la Iaşi aceşti oameni şi sper să nu-i găsesc la Iaşi. Sunt unii pe la Bucureşti şi alţii pe la Târgu Mureş".

Pop a transmis, citat de News.ro, că rezistă şi că nu va ceda.

Liviu Pop, la conferinţa de presă desfăşurată la finalul Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) de la Iaşi , a menţionat: "Eu rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist. Şi nu voi ceda. În momentul în care lucrurile se vor precipita, voi ieşi cu declaraţii. Până atunci îi las să se agite în zona lor, a statului paralel. Şi sper să nu transforme Ministerul Educaţiei într-un serviciu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

Prezent la aceeaşi conferinţă, Sorin Cîmpeanu, preşedinte al CNR, dar şi membru Pro România, a afirmat că "ar trebui să ne ocupăm mai multe de investiţii în educaţie şi mai puţin de paralelisme care nu există şi nu pot exista într-un stat de drept".

"Îmi place să cred că acest lucru (statul paralel - n.r.) nu există şi nu va putea exista", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Liderii PSD, reuniţi vineri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, au adoptat în unanimitate o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit "Stat Paralel şi Ilegitim" care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice şi care reprezintă un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca unii au nostalgia statului piramidal unde un Vodă comanda totul.

    Separatia puterilor in stat da impresia unui stat paralel neascultător .

    Chiar si separatia între puterea legislativă si cea executivă este afectată dacă cele doua sunt supuse excesiv coaliției. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb