POPULARII EUROPENI SUNT INTRANSIGENŢI: Manfred Weber, singura opţiune pentru şefia Comisiei Europene

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 13 mai 2019

Manfred Weber

Manfred Weber

Joseph Daul, preşedintele PPE: "Nu vom lăsa populiştii să facă din instituţiile europene un bordel, aşa cum au făcut în cazul Brexit"

Lupta politică dintre principalele grupări existente în Parlamentul European se încinge odată cu apropierea scrutinului din 26 mai. Fiecare dintre acestea ar dori să îşi impună propriul candidat pentru şefia Comisiei Europene şi pregăteşte mai multe persoane pentru ocuparea unor posturi cheie din instituţiile de la Bruxelles.

Partidul Popular European pare să nu facă nicio concesie cu privire la funcţia de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, iar acest lucru a fost reiterat de Joseph Daul, şeful respectivului grup politic.

Daul a menţionat că, în acest moment, el nu face niciun calcul cu privire la ceea ce se va întâmpla în 26 mai, dar poziţia PPE este ca Manfred Weber să fie ales de viitoarea componenţă a Parlamentului European în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Şeful popularilor europeni a declarat că eventualele calcule şi alianţe vor fi stabilite la summitul care va avea loc imediat după alegerile din 26 mai.

Joseph Daul a arătat: "Eu sunt un ţăran şi nu pun niciodată căruţa înaintea boilor. De aceea, aştept rezultatele alegerilor europarlamentare. În funcţie de ce vor decide cetăţenii europeni, cu privire la partidul care se va clasa pe primul loc şi la candidaţi, atunci vom stabili tactica pentru numirea lui Manfred Weber în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene şi nominalizările pentru alte posturi de conducere din instituţiile Uniunii Europene. Pe 28 mai, la două zile după alegerile europene, vom avea un summit special al partidului, în care vom stabili ce vom face în perioada următoare. Cert este că ne dorim ca, până la mijlocul lunii iulie, să fie stabilit clar, în urma negocierilor cu alte forţe politice europene - dacă este nevoie, că Manfred Weber va ocupa poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. De asemenea, cu prilejul aceloraşi negocieri, vom stabili şi persoanele care vor ocupa alte posturi cheie din instituţiile de la Bruxelles".

Referitor la aceste negocieri, şeful PPE a precizat că se opune din start unor alianţe cu populiştii, cu naţionaliştii şi cu formaţiunea italiană Liga Nordului, condusă de ministrul de interne din Peninsulă, Matteo Salvini, care şi-a exprimat în dese rânduri poziţia sa intransingentă faţă de chestiunea migranţilor şi a acordării de azil pentru refugiaţii din Africa şi din Orientul Mijlociu.

Jospeh Daul a declarat: "Este foarte important, ca la mijlocul lui iulie să ştim care vor fi persoanele ce vor conduce instituţiile europene în următorii cinci ani. Nu vom lăsa populiştii să facă din instituţiile europene un bordel, aşa cum au făcut în cazul Brexit. Ţinem ca preşedinţia Comisiei să revină domnului Manfred Weber. Este exclusă din start cooperarea cu Matteo Salvini şi cu formaţiunile populiste".

Liderul PPE a precizat că el are o poziţie intransigentă şi în privinţa acţiunilor din ultimii ani ale premierului maghiar Viktor Orban, dar a menţionat că în rândul popularilor europeni principiul de bază este democraţia.

Joseph Daul a spus: "La nivelul PPE suntem democraţi. Avem alegeri democratice, iar Manfred Weber a fost ales cu 79% din voturi drept candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. La fel este cazul şi cu Viktor Orban, unde s-a pus problema suspendării sau excluderii. Cele două propuneri au fost supuse la vot. A fost un vot secret, iar rezultatul a fost suspendarea FIDESZ (n.r.- formaţiunea politică al cărei şef este Viktor Orban), din Partidul Popular European. 190 de membri PPE au fost pentru suspendare, dar, dacă va continua cu acţiunile sale se va pune problema excluderii. Dar şi excluderea va fi supusă votului în congresul PPE. Viktor Orban şi FIDESZ sunt persoane libere. Trăim în democraţie şi, dacă vor să părăsească PPE, sunt liberi să o facă oricând".

Domnia sa a precizat că, în cazul FIDESZ, popularii europeni vor lua o decizie înainte de congresul programat în luna noiembrie. Hotărârea va fi supusă votului membrilor congresului PPE.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce mai vrei și tu POPONARULE, nu i destul ca BABA CLOANTA, COTOROANTA, ZBIRCITA, PISORCOASA DE MERKEL a distrus EUROPA cu politica ei FASCISTA, NAZISTA, HITLERISTA. Ajunge cu DOMINAȚIA GERMANA de asta se retrage ANGLIA din UNIUNEA EUROPEANĂ.

    1. Probleme la mansardă, gogule? Orice german este etichetat de tine nazist? Ar trebui ca cei de la CNCD să solicite Ziarului BURSA ip-ul de pe care scrii, să fii găsit şi să fii amendat corespunzător pentru injuriile aduse unei naţiuni.

      Dar in prealabil sa se faca identificarea pentru tine !

      Nu am nicio problemă. Voi, lătrăii fostului partid comunist, aveţi probleme mari.

    Voi lingăi lor, pupincuriști lor, are dreptate domnul de la nr. 1,daca ii tot divinizati ea mutațiva voi în Germania și lăsați-ne pe noi romanii în pace. Cine a început al doilea război mondial. Cine a ocupat Polonia fără nici un motiv sa u trezit aia cu avioanele ca le aruncau bombe. Cine a făcut lagărul de tortura și citi au fost gazati fără nici o vina la AUSCHWITZ. Cu cine ați istoria cu femeia de serviciu. HAI SICTIR TRĂDĂTORILOR DE TARA, SLUGILE OCCIDENTULUI GUNOAIELOR.

    1. Nu mai bine plecaţi voi din Europa? Voi, şleahta asta de roşii, de pupincurişti comunişti, care sunteţi politici ai celor care în 1944 veneau de la Moscova cu divizia de blindate Tudor Vladimirescu, sub conducerea bolşevicei Ana Pauker.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb