Populaţia penitenciarelor europene a scăzut treptat de la începutul primăverii

A.P.
Anticorupţie / 10 noiembrie 2020

Populaţia penitenciarelor europene a scăzut treptat de la începutul primăverii

După scăderea populaţiei penitenciarelor europene în perioada de lockdown din primăvară, în timpul verii rata încarcerării a rămas stabilă în majoritatea ţărilor europene, dar a început să crească în mai multe administraţii penitenciare, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Lausanne pentru Consiliu din Europa lansat astăzi.

În ciuda acestei tendinţe, studiul arată că, de la 1 ianuarie până la 15 septembrie, rata medie a încarcerării a scăzut cu 4,6% - de la 121,4 la 115,8 deţinuţi la 100 000 de locuitori - în cele 35 de administraţii penale care au furnizat aceste date pentru cele patru date examinate în studiu. Scăderea sa datorat mai multor motive, inclusiv eliberării deţinuţilor pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Studiul anual al Statisticilor penale al Consiliului Europei (SPACE) "O evaluare a impactului pe termen mediu al Covid-19 asupra populaţiilor de penitenciare" analizează tendinţele populaţiilor penitenciare europene în 2020 utilizând patru referinţe temporale: înainte de pandemie (1 ianuarie), după prima lună a blocărilor (15 aprilie), până la sfârşitul blocărilor (15 iunie) şi până la sfârşitul verii (15 septembrie).

În timpul verii, tendinţa descendentă a populaţiei penitenciare a fost inversată în 12 administraţii penitenciare, care au avut rate mai mari la 15 septembrie decât la 15 iunie: Monaco (+ 30%), Andorra (+ 22%), Norvegia ( + 16,8%), Luxemburg (+ 12,1%), Slovenia (+ 10,9%), Finlanda (+ 8,3%), Scoţia (+ 7,7%), Cipru (+ 7,2%), Danemarca (+ 6,7%), Belgia (+ 4,8%), România (+ 4,7%) şi Irlanda de Nord (+ 4,5%). Populaţia penitenciarelor a rămas stabilă în 22 de administraţii penitenciare, în timp ce Bulgaria (-13,2%) şi Muntenegru (-7,7%) au fost singurele două administraţii penitenciare - printre cele 36 care au furnizat date - în care rata încarcerării a scăzut din iunie până în septembrie.

În ansamblu, totuşi, ratele populaţiei penitenciare până la jumătatea lunii septembrie erau în general mai mici decât la începutul anului 2020, coroborând faptul că anul pandemiei este foarte special în ceea ce priveşte infracţiunile şi acţiunea împotriva autorilor de către actorii de drept penal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb