Portland Trust anunţă tranzacţionarea celui mai mare parc fotovoltaic din România

F.D.
Companii / 12 decembrie 2023

Portland Trust anunţă tranzacţionarea celui mai mare parc fotovoltaic din România

Portland Trust, dezvoltator din România care a anticipat impactul energiei verzi, iniţiind în 2018 cel mai mare parc fotovoltaic la vremea respectivă, anunţă tranzacţionarea unui nou proiect fotovoltaic care prin anvergură devine unul dintre cele mai ample proiecte fotovoltaice din România, cu o suprafaţă de 290 de hectare. Proiectul dezvoltat de Portland Trust a fost achiziţionat de către Nofar Energy, unul din liderii mondiali în domeniul investiţiilor în energie regenerabilă, conform unui comunicat de presă al companiei.

Parcul fotovoltaic dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, în judeţul Dâmboviţa are o putere instalată de 255 de MW, o scalare semnificativă faţă de parcul de la Răteşti, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW şi o suprafaţă de 165 hectare, demonstrând expertiza dezvoltatorului de a gestiona proiecte din ce în ce mai mari pe segmentul fotovoltaic.

Proiectul de la Corbii Mari a fost aprobat în 2023 şi începând cu 2024 va injecta 362 GWh pe an energie regenerabilă în reţeaua electrică. Acest proiect va putea furniza energie pentru aproximativ 160.000 de gospodării şi va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 de tone, fiind un pilon extrem de important pentru strategia României de reducere a emisiilor de carbon şi de securizare a producţiei de energie verde care se doreşte să ajungă la 30% din totalul producţiei interne până în 2030.

"Portland Trust şi-a diversificat portofoliul cu proiecte de mare anvergură pe segmentul energiei verzi. Această nouă etapă în consolidarea portofoliului nostru în România ne-a permis să ajungem într-un timp record să dezvoltăm cel mai mare parc fotovoltaic din România. Această tranzacţie ne oferă încredere să explorăm acest segment şi pe viitor şi să ne lansăm în proiecte şi mai ambiţioase. La mai bine de 25 de ani de prezenţă pe piaţa din România, suntem bucuroşi că prin proiectele pe care le vizăm, susţinem strategia naţională de decarbonizare. Anul 2023 a marcat accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul nostru, iar tranzacţionarea celor două proiecte de la Corbii Mari şi de la Răteşti subliniază că suntem unul dintre puţinii dezvoltatori care au reuşit să gestioneze cu succes proiecte la o scară atât de mare." declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România.

Accelerarea proiectelor fotovoltaice reflectă experienţa Portland Trust pe piaţa energiei regenerabile din România precum şi capacitatea de a gestiona proiecte într-un mod rapid şi agil, venind cu o echipă cu un nivel ridicat de expertiză şi procese eficiente, de la aprobări rapide până la partea de execuţie. Iar acest lucru este un garant puternic într-o piaţa în care, în ultimii ani, a fost populată şi de numeroase proiecte speculative care nu au mai fost finalizate precum şi de schimbări legislative.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust până anul acesta vor produce 444.000 MWh/an de energie regenerabilă, suficientă pentru a alimenta peste 265.000 gospodării adică echivalentul unui oraş precum Cluj sau Timişoara, oferind o alternativă eco-friendly la sursele de energie tradiţionale.

Nofar este un lider mondial în domeniul investiţiilor în energie regenerabilă. Din 2020, Nofar este o companie cotată la bursă la (TASE: NOFR). În ultimii 12 ani, Nofar a crescut rapid şi constant, având un portofoliu extins de proiecte şi filiale în 9 teritorii, 200 de angajaţi în întreaga lume şi proiecte majore de energie regenerabilă şi de stocare a energiei.

"Suntem bucuroşi că am încheiat inca o tranzacţie remarcabilă cu Nofar Energy, partenerul nostru pe termen lung care ne împărtăşeşte viziunea comună pentru un viitor mai bun şi mai verde, alimentat de energie curată.

Eforturile noastre ce susţin strategia de decarbonizare a României sunt împărtăşite de echipa Nofar Energy România, condusă de Favi Stelian şi de strategia de a investi într-un viitor mai bun pentru noi toţi.

Suntem recunoscători că avem astfel de parteneri de-a lungul călătoriei noastre care vor avea un impact real la crearea unui mediu mai curat pentru generaţiile viitoare." a declarat Florin Furdui Country Manager Portland Trust.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb