POŞTA ROMÂNĂ:  Activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată de protestele salariaţilor

Mathias Klein
Companii / 27 octombrie 2016

Activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată de protestele salariaţilor

Activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată în urma unui protest al salariaţilor, a anunţat astăzi Compania Naţională "Poşta Română", într-un comunicat remis Redacţiei.

Acest protest vine în urma negocierilor desfăşurate ieri, între sindicate şi echipa de management a companiei, precizează "Poşta Română".

"S-a avansat propunerea ca acordarea acestei majorări să se facă piramidal, şi anume, angajaţii cu salariile cele mai mici să beneficieze de cea mai mare mărire, urmând ca aceia cu salariile cele mai mari să primească o sumă mai mică. Membrii sindicatului nu au agreat această propunere, mai exact cuantumul de creştere aferent, astfel încât au declanşat protestele, oprind lucrul în mai multe oficii poştale din ţară şi din Bucureşti", se arată în comunicat.

"Am propus partenerului sindical o formulă echitabilă social: cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din sumă identificată legal pentru a susţine o creştere salarială. Consider că soluţia va fi benefică pentru toate părţile implicate. Sper ca membrii SLPR să rămână deschişi, în continuare, la dialog şi să renunţe la proteste cât mai curând, pentru ca activitatea în oficiile poştale să se reia. Fiecare oră de încetare a lucrului are efectul de a reduce venitul companiei şi periclitează relaţiile cu partenerii contractuali. A fost transmis partenerului social o ofertă privind modalitatea de aplicare a majorării salariale şi aşteptăm poziţia acestora faţă de propunerea înaintă", a spus Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române.

Sute de poştaşi din toată ţara au blocat, astăzi, activitatea în oficii, alăturându-se astfel protestului spontan care a început în cursul nopţii la Cluj. Angajaţii Poştei au decis să nu mai lucreze la ghişee şi să nu mai distribuie corespondenţa după ce negocierile cu conducerea companiei au eşuat, relatează Digi24.ro.

În Cluj, protestul durează de mai bine de 12 ore. Protestul spontan al poştaşilor clujeni a început ieri, la ora 23.00, când 40 de angajaţi de la Centrul Regional de Tranzit Cluj au oprit lucrul timp de o oră. Activitatea s-a mai oprit încă o dată la ora 1.00 şi nu s-a mai reluat, în această dimineaţă, la ora 8.00, alăturându-se acţiunii şi lucrărori din alte zece oficii poştale de pe raza judeţului.

De asemenea, peste 80% din angajaţii din Serviciul Judeţean de Poştă Alba au intrat, în această dimineaţă, în grevă generală, ceea ce înseamnă că poştaşii nu au mai plecat pe teren, iar angajaţii de la ghişee nu mai desfăşoară niciun fel de activitate.

Şi angajaţii din judeţul Sibiu s-au raliat protestului naţional. În judeţul Sibiu sunt 400 de poştaşi, 360 dintre aceştia fiind înscrişi în sindicat. Activitatea în majoritatea agenţiilor este blocată în acest moment.

Peste 80% din angajaţii din Serviciul Judeţean de Poştă Alba au intrat, în această dimineaţă, în grevă generală, ceea ce înseamnă că poştaşii nu au mai plecat pe teren, iar angajaţii de la ghişee nu mai desfăşoară niciun fel de activitate.

Activitatea Poştei a fost întreruptă şi în Buzău. Toate ghişeele instituţiei sunt închise, potrivit liderului de sindicat al poştaşilor buzoieni, Ion Bogdan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bravo postasilor este ca-m mica marirea de salariu pe care o cereti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb