POTRIVIT CIFRELOR AJUSTATE, Pierderile "Ford Motor" depăşesc 250 de milioane de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2006

Noile rezultate, duble faţă de cele publicate cu două săptămâni în urmă, iau în calcul costurile aferente disponibilizărilor

Constructorul auto american "Ford Motor", al doilea din Statele Unite, anunţă că pierderile sale pe trimestrul al doilea din acest an sunt mult mai mari decât cele raportate în urmă cu două săptămâni, rezultatele publicate acum cuprinzând şi costurile aferente disponibilizărilor prin pensionare. Restructurările privesc doar America de Nord.

Cifrele ajustate arată că "Ford" a avut pierderi de 254 milioane de dolari în trimestrul al doilea din 2006, de peste două ori mai mari decât cele de 123 de milioane de dolari raportate acum două săptămâni. În trimestrul al doilea din 2005, compania americană a obţinut un profit de 946 milioane de dolari.

În aceste condiţii, "Ford" şi-a modificat previziunile pentru întregul an 2006. Compania anticipează pierderi pe segmentul mărcilor de lux produse în Europa.

"Ford" nu este singurul producător auto american care se confruntă cu pierderi. Rivalul său "General Motors" (GM), cel mai mare producător mondial de autoturisme, a raportat pierderi de 3,4 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea. Şi în acest caz, rezultatele au fost ajustate, ultima declaraţie conţinând un plus de 200 de milioane de dolari faţă de cifrele raportate iniţial. Situaţia a fost urmarea înregistrării unor costuri legate de vânzarea diviziei financiare. Atât "Ford", cât şi GM pierd teren în SUA în favoarea producătorilor auto asiatici, printre care "Toyota Motor" şi "Honda Motor".

"< Ford > se află într-o situaţie mai proastă decât GM la momentul actual", consideră Maryann Keller, preşedinte al companiei de consultanţă "Maryann Keller & Associates" din Greenwich, Connecticut.

În această săptămână, oficialii "Ford" au anunţat că l-au angajat pe fostul director al grupului "Goldman Sachs", Kenneth Leet, în funcţia de consilier strategic. Leet a ajuns la "Ford" în luna iulie, după ce directorul executiv al companiei, William Ford jr., a decis să accelereze planul de restructurare care prevede eliminarea a 30.000 de locuri de muncă şi închiderea a 14 fabrici în America de Nord, până în 2012. Divizia "Ford" din regiune, cea mai mare din cadrul companiei, a avut pierderi în şapte din ultimele opt trimestre.

Leet, în vârstă de 48 de ani, va conduce o analiză a activelor şi mărcilor "Ford", spun surse apropiate conducerii companiei, citate de agenţiile de presă internaţionale. Analiza va include atât divizia profitabilă "Ford Motor Credit", cât şi pe cea neprofitabilă "Jaguar", care produce autoturisme de lux.

De la începutul anului, acţiunile "Ford" au pierdut 9,8 procente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb