Folosirea malware-ului pentru a obţine datele digitale ale utilizatorilor a crescut semnificativ, în 2019, se arată într-un comunicat Kaspersky.
Potrivit datelor Kaspersky, numărul utilizatorilor vizaţi de aceste programe a crescut de la aproape 600.000 în prima jumătate a anului 2018, la peste 940.000, pe parcursul aceluiaşi interval din 2019.
În ultimele şase luni, Kaspersky a detectat o activitate intensă a acestor programe, în Europa şi Asia. Cel mai adesea, malware-ul vizează utilizatorii din Rusia, India, Brazilia, Germania şi SUA.
Programele care fură parole (PSW) sunt o armă importantă din trusa infractorilor cibernetici, cu care sabotează viaţa privată a utilizatorilor. Acest tip de program fură datele direct din browser, folosind diferite metode. Informaţiile sunt cel mai adesea sensibile şi includ detalii de acces la conturi online, precum şi informaţii financiare, cum sunt parolele salvate, cele autocompletate şi datele salvate ale cardului.
Alexander Eremin, security researcher la Kaspersky a declarat: ,,Computerele moderne sunt din ce în ce mai active online şi, evident, depind de Internet pentru a îndeplini multe dintre sarcinile lor zilnice. Acest lucru face ca profilurile lor digitale să fie tot mai pline cu date care le fac o ţintă atractivă pentru infractori, pentru că ar putea obţine bani din ele. Păstrând parolele şi datele de autentificare în siguranţă, utilizatorii pot folosi serviciile online cu încrederea că informaţiile lor nu vor fi puse în pericol. Acest lucru ar trebui să fie dublat de instalarea unei soluţii de securitate, pentru mai multă siguranţă."
Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997, cu peste 400 de milioane de utilizatori individuali protejaţi, precum şi 270.000 de companii client, pe care le ajută să protejeze ce e mai important pentru ele.