POVESTE FĂRĂ SFÂRŞIT Frăţilă îl reclamă pe Fercală la ASF

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2014

Frăţilă îl reclamă pe Fercală la ASF

Constantin Fraţilă, acţionar şi membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), a transmis vineri o adresă către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în care se plânge de preşedintele directoratului, Mihai Fercală, cu care se află în conflict.

Scrisoarea lui Frăţilă ajunge la ASF, în contextul în care acţionarii SIF3 sunt convocaţi, pe 11 august, să tranşeze lupta dintre ei.

Constantin Frăţilă reclamă autorităţii faptul că Directoratul SIF3 ar influenţa voturile din şedinţa stabilită pentru 11 august, dar şi că ar ignora deciziile consiliului de supraveghere.

Fostul arbitru de fotbal susţine că, în scrisoarea transmisă acţionarilor, care a însoţit buletinele de vot prin corespondenţă, Directoratul SIF3 îşi exprimă opţiunea de vot cu privire la punctele 2 si 3 de pe ordinea de zi, influenţând astfel acţionarii.

Punctul 2 prevede demiterea de drept a administratorilor şi directorilor societăţilor unde SIF3 este acţionar majoritar, dacă nu realizează profitul aprobat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, iar cel de-al treilea punct stipulează faptul ca administratorii şi directorii acestor societăţi să nu primească niciun fel de indemnizaţie suplimentară sau de premiere pentru realizarile unui exerciţiu financiar dacă în respectivul an, se înregistrează scăderi ale activelor nete faţă de anul precedent.

Frăţilă mai spune, prin intermediul adresei către ASF, că implementarea acestor două puncte a fost aprobată de către Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania în şedinţa din 24 martie, iar Mihai Fercală, directorul şi preşedintele consiliului de administraţie al societăţii, ignoră deciziile CS şi susţine public votul "împotriva" adoptării lor de către acţionari.

"Toată această acţiune a Directoratului demonstrează că, în realitate, Consiliul de Supraveghere nu înseamnă nimic pentru conducere, permiţându-şi chiar, cu dezinvoltură, să nu respecte hotararile adoptate de mandatarii acţionarilor", consideră Frăţilă.

Domnia sa ne-a declarat că directorul SIF3 poartă un interes pentru neaprobarea celor două puncte de pe ordinea de zi a AGA, deoarece, "adoptarea lor ar pune în pericol funcţiile multor directori cu care Mihai Fercală a facut, de-a lungul timpului, schimb de favoruri şi cărora le este dator".

De cealaltă parte, directorul SIF Transilvania, Mihai Fercală, susţine că deciziile consiliului, invocate de către acţionarul Constantin Frăţilă, sunt inexistente. Domnia sa afirmă că cele două puncte referitoare la administratorii şi mandatarii societăţilor din portofoliul SIF Transilvania au fost aduse în discuţie în şedinţa consiliului de supraveghere, nefiind însă aprobate.

În ceea ce priveşte acuzele de influenţare a voturilor în AGA ce se va întruni pe 11 august, Mihai Fercală ne-a declarat: "Este dreptul celor ce organizează şedinţa să îşi arate punctul de vedere, pentru cei ce votează prin corespondenţă".

Pe ordinea de zi a AGA din august, solicitată de Constantin Frăţilă după ce a demisionat, din funcţia de administrator/preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii COMCM Constanţa (CMCM), pe motiv că noul regulament al SIF3 nu îi permite cumulul de funcţii, se mai află şi solicitarea unui grup de acţionari de a-l demite pe Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF3, dar şi cererea de tragere la răspundere a lui Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. daca exista decizi CS , care confirma ce spune FRATLA, atunci chiar ca A S F este mana in mana cu FERCALA,oricum chestia cu procura speciala discretionara nu mai exista la nici un SIF, dar din nou ASF -ul doarme !

    1. Fratila a fost ales anul trecut cu acelasi buletin de vot si a fost in regula,acum cand acolita sa nu a fost aleasa mebru in CS nu mai este bine si descopera tot felul de nereguli.Ce a facut dansul pana acum in SIF3 ? ca ce a facut Fercala stim cu totii.

    E foarte tare ce spune Fercala "e dreptul celor ce organizeaza sedinta sa isi exprime punctul de vedere..." (!!) Adica, in traducere libera, "hai sa va influentez putin cum sa votati, e dreptul meu ca's la butoane acu".

    Vin ALEGERILE >. Atentie mare la tot ce fac ACESTE RELICVE FINANCIARE ALE COMUNISMULUI CU VITRINE CAPITALISTE. Conducerile lor toate, de la cap la coada nu sunt altceva decat niste oligarhii securisto-neocomuniste mascate!! Au pus mana pe banii invartiti cu lopetile lui nea Iliescu si Vacaroiu -seful planificarii economiei socialiste(nici de hotul de SEVERIN nu mi-e rusine!) si-acum pas de mai fa ceva !! Asa ca votai PSD ca sa ne ia dracu odata cu totul pana la capat!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb