Povestea Generaţiei de aur a fotbalului românesc şi a României de atunci

F.D.
Sport / 21 august 2023

Povestea Generaţiei de aur a fotbalului românesc şi a României de atunci

La aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, atingerea sferturilor de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994, Headline Management va lansa documentarul "Nopţi albe", arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

O producţie Headline Management, în regia lui Claudiu Mitcu şi după un scenariu semnat de scriitorul şi jurnalistul Andrei Crăciun, aceasta este, totodată, şi primul documentar de anvergură realizat în România despre fotbal, dar şi despre contextul social în care echipa naţională a stabilit şi a bătut propriile recorduri. "Noi facem un documentar care este despre fotbal, fără să fie doar despre fotbal. E şi despre societate, despre tranziţie, despre trecerea de la comunism la democraţie. Fotbalul a fost cel mai important motor al bucuriilor noastre comune în anii 1980-1990. Epoca aceea nu mai există şi vrem să o readucem la viaţă şi să o dăm mai departe celor pe care echipa naţională de fotbal nu i-a făcut încă niciodată fericiţi. O să revedeţi în documentar şi în miniseria documentară oameni importanţi din această poveste. Mulţi aşa cum nu i-aţi mai văzut vreodată", precizează Claudiu Mitcu.

Poveştile şi interviurile realizate în exclusivitate cu fotbaliştii Echipei naţionale, în momentul prezent, se împletesc într-un caleidoscop de emoţii cu imaginile de arhivă ale victoriilor binecunoscute, dar şi cu sute de fotografii, unele prezentate pentru prima dată, din colecţii personale. Acestea sunt completate de istoriile şi interviurile celor care au fost martori direcţi şi care i-au însoţit pe sportivi în echipele tehnice pe drumul unor serii extraordinare de succese, alături de personalităţi, jurnalişti şi figuri legendare din epoci diferite. Toate construiesc o imagine concretă şi minuţios conturată, a celor două Românii distincte, cea comunistă şi cea în tranziţie spre democraţie.

Ideea acestui proiect, produs şi finanţat în acest moment integral din surse proprii de către Headline Management Agency, s-a născut la începutul pandemiei din pasiunea pentru fotbal a celor doi fondatori şi asociaţi ai agenţei. Călin Creţu şi Simion Apreutese, care sunt, de asemenea, şi producători ai documentarului "Nopţi albe", s-au dedicat în 2022 conturării structurii proiectului. Începutul anului 2023 a dat startul perioadei de pre-producţie şi ulterior a filmărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb