Praktiker România va deschide la Galaţi cel de-al 17-lea magazin din reţea

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 11 aprilie 2007

Praktiker România va deschide la Galaţi cel de-al 17-lea magazin din reţea

Investiţia în noul magazin se ridică la aproape 10 milioane de euro

Praktiker România, liderul pieţei do-it-yourself, îşi începe planul extinderilor din 2007 cu oraşul Galaţi, unde va deschide la sfârşitul acestei săptămâni, pe 13 aprilie, cel de-al 17-lea magazin din reţea. Suma investită de companie în noua locaţie se ridică la aproape 10 milioane Euro.

Galaţi este al doilea oraş de la Dunăre unde se deschide un magazin Praktiker. În luna decembrie, anul trecut, compania şi-a extins prezenţa la Brăila. Cu cele două localităţi adăugate reţelei, Praktiker România deţine în regiunea de sud-est a ţării cea mai puternică poziţie din sectorul do-it-yourself. În aceeaşi regiune, liderul pieţei are un magazin şi la Constanţa.

Investiţia pentru locaţia de la Galaţi a fost dezvoltată după un format diferit faţă de până acum, fără implicarea unei companii partenere în finanţarea construcţiei. Ca urmare, proprietatea asupra clădirii magazinului este deţinută de Praktiker România. Spaţiul de vânzare al noului magazin totalizează 6.500 mp, iar parcarea aferentă are aproape 300 de locuri disponibile.

Odată cu noul proiect, investiţiile totale ale Praktiker România au ajuns la aproape 150 milioane de euro. Compania are în prezent peste 2000 de angajaţi şi deţine o suprafaţă de vânzare totală ce depăşeşte 100.000 mp. Cea mai nouă echipă din reţea, Praktiker Galaţi, are aproximativ 100 de membri.

Praktiker România este liderul pieţei româneşti do-it-yourself şi operează cea mai mare reţea de magazine specializate, situate în întreaga ţară. Prima locaţie a fost inaugurată în septembrie 2002, la Bucureşti-Voluntari. La ora actuală, compania deţine magazine la Cluj-Napoca, Ploieşti, Braşov, Timişoara, Bacău, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tîrgu-Mureş, Brăila, Satu Mare, Baia Mare. În Bucureşti, reţeaua Praktiker are trei locaţii, în Voluntari, Militari şi Vitan. Următoarea deschidere din planul de extindere pentru 2007 este cea a magazinului de la Târgovişte, prevăzută pentru a doua jumătate anului.

În 2006, cifra de afaceri a Praktiker România a ajuns la 153,6 milioane Euro, ceea ce înseamnă o creştere de 56,4% faţă de 2005.

Fondat în 1978, grupul german deţine 341 de magazine în 8 ţări din Europa - Ger­mania, România, Bulgaria, Po­lonia, Un­garia, Turcia, Grecia şi Lu­xem­burg. Grupul Prak­ti­ker se află în prezent pe locul patru în topul companiilor specializate de pe piaţa euro­peană. În urma pre­luării companiei Max Bahr Holzhandlung GmbH & Co. KG, la reţeaua grupului vor fi adăugate alte 77 locaţii. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casă şi grădină - materiale de construcţii, decora­ţiuni pentru interior şi exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, produse electronice şi electrocasnice, articole pentru amenajarea şi întreţinerea grădinii. În 2006, grupul a avut vânzări nete de 3,16 miliarde Euro. Numărul angajaţilor Praktiker este de aproximativ 21.000, din care 7.000 lucrează în afara Germaniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb