Prefectul Buzăului s-a vaccinat cu Astrazeneca, fără programare

Ana Felea
Miscellanea / 16 aprilie 2021

Prefectul Buzăului s-a vaccinat cu Astrazeneca, fără programare

Silviu Iordache, prefectul Buzăului, a fost printre primii buzoieni care a cerut adminsitrarea serului antiCOVID-19 în ziua în care s-a dat liber la imunizarea cu AstraZeneca. Oficialul a vrut ca prin acest gest să fie un exemplu pentru toţi cei care nu s-au putut imuniza până acum din cauza lipsei locurilor pe platformă, dar şi pentru a îndemna pe toată lumea către vaccinare, punctând faptul că aceasta este singura soluţie pentru a scăpa de coronavirus.

Prefectul Buzăului, Silviu Iordahe, s-a vaccinat vineri împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 la unul dintre cele mai mari centre de vaccinare amenajat în municipiul Buzău, acolo unde imunizarea se face exclusiv cu Astra Zeneca. Silviu Iordache a ajuns la centrul de vaccinare amenajat pe Nicolae Bălcescu în jurul orei 13.00, însoţit de purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

După ce a completat formularul cu datele personale, oficialul a fost invitat pentru etapa premergătoare vaccinării deşi în faţa mai aşteptau încă două persoane, sosite în centrul de vaccinare înainte prefectului. Momentul a fost taxat de cei doi buzoieni care îşi aşteptau rândul, cerând să fie respectată ordinea. Atât prefectul, cât şi medicul coorodanor şi-au cerut scuze şi vaccinarea a continuat fără probleme. Atât cei doi buzoieni, cât şi prefectul Silviu Iordache au primit serul antiCOVID-19 în cele mai bune condiţii. Astfel, după câteva minute de la sosirea în centru , prefectul a primit serul antiCOVID.

Silviu Iordache a spus că nu a simţit nicio durere, făcând chiar şi o glumă: "N-am simţit nimic, nicio înţepătură. Mi-aţi făcut vaccinul?".

Silviu Iordache a mărturisit că a avut COVID-19 în luna noiembrie şi că deşi a avut o formă uşoară, de atunci nu mai are miros.

Domnia sa a declarant: "Am avut această boală în luna noiembrie şi pot să vă spun că în urma bolii am pierdut simţul mirosului şi nu l-am recăpătat nici până astăzi. Deci am simţit pe pielea mea efectele acestui virus. În ultimele luni am cunoscut foarte multe persoane care au fost afectate de acest de virus, persoane care după ce s-au făcut bine încă au insuficienţe respiratorii deci efectele pe termen lung ale virusului sunt foarte grave şi din acest motiv recomand tuturor oamenilor să se vaccineze".

Faptul că ştie ce înseamnă să lupţi cu acest virus dar posibilitatea vaccinării fără programare l-au determinat să facă acest vaccin acum. În plus, oficialul de la Casa Albă a declarat încă din prima zi în care a fost învestit în funcţie că vaccinarea este singura soluţie de a înfrunta această pandemie, iar ritmul campaniei de imunizare trebuie accelerat.

"Realizarea unei campanii de vaccinare de succes este esenţială pentru eradicarea acestui virus mortal. Alăturaţi-vă şi luaţi măsuri cu privire la această problemă pentru ca putem să punem capăt acestei pandemii. Îi îndemn pe buzoieni, îndemn operatorii economici, să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare", a spus Silviu Iordache,prefectul Buzăului.

Oficialul a amintit că tot de astăzi şi angajatorii pot cere vaccinarea angajaţilor direct la locul de muncă.

"Pentru a facilita acest proces, se organizează o acţiune de vaccinare specifica si anume : vaccinarea se va realiza prin grija operatorului economic în colaborarea cu direcţiile de sănătate publică, într-un spaţiu propriu, adecvat, fără programare în platforma de programări. În cazul în care operatorii economici nu au personal medico-sanitar propriu suficient, vor organiza acţiunea de vaccinare în spaţiile proprii şi vor solicita către direcţia de sănătate publică mobilizarea de echipe de vaccinare mobile care sunt disponibile în centrele de vaccinare AstraZeneca. Aprovizionarea cu doze de vaccin se va realiza fie direct la centrele de vaccinare (in cazul in care vaccinarea se face in centre organizate prin grija operatorului economic), fie prin intermediul centrelor de vaccinare fixe de care ţin echipele mobile de vaccinare, in cazul in care vaccinarea se organizează într-un spaţiu nou", se arată într-un comunicat emis de Prefectura Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb