PREFECTUL CAPITALEI: "Petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici măcar acasă"

J.P.
Miscellanea / 27 aprilie 2021

"Petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici măcar acasă"

Petreceri acasă nu pot fi făcute în noaptea de Înviere, la fel cum nu sunt posibile nici în cluburi, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, întrebat luni seara, la Digi24, dacă există reguli pentru numărul maxim de persoane în cazul unor petreceri acasă.

Carantina de noapte se ridică de Înviere şi există temerea că oamenii vor merge la petreceri, poate chiar în cluburi. Cluburile sunt închise, n-ar trebui să funcţioneze, evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancţionate aspru, iar cluburile vor fi închise şi activitatea suspendată pe o perioadă mai lungă, a spus prefectul Capitalei.

"Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările şi aşa mai departe", a declarat Alin Stoica. "Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans şi aşa mai departe", a adăugat prefectul.

"Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim", a recomandat oficialul.

El a recunoscut însă că nu există o regulă specifică în acest sens. "Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activităţile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depăşim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit", a arătat Alin Stoica.

Prin urmare, sfatul prefectului este ca dacă chemăm pe cineva la masă de Paşti, să nu fie mai mult de 10 persoane. "V-am spus, ancora este acel număr de persoane cu care putem să facem în general activităţi sociale în aer liber", a explicat oficialul.

Întrebat dacă îi încurajează pe oameni să sune, dacă aud petreceri la vecini, prefectul a răspuns: "N-o să încurajăm neapărat partea asta de delaţiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancţionate. (...) Poliţia, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliţia poate să intervină cu siguranţă", a menţionat prefectul Alin Stoica.

El a recomandat, pe de altă parte, celor care vor să meargă în noaptea de Înviere la slujbă să se deplaseze la un lăcaş de cult apropiat de domiciliu şi să ştie că există o serie de măsuri. Astfel, în biserică trebuie să păstreze o distanţă de 2 metri şi să respecte măsurile de protecţie sanitară. Lumânările vor fi vândute în afara lăcaşului de cult. Circulaţia este permisă doar pentru a participa la slujbă, în noaptea de Înviere, după care se revine la carantina de noapte, a reamitit prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. S-a gasit vectorul principal: petrecerile. Nu locul de munca sau alte colectivitati gen... scoli! Nu, petrecerile sunt vectorul.

    Cred ca ar trebui declarate ilegal aparatele de reprodus muzica precum si alcoolul sa nu aiba lumea idei. 

    1. Petrecerile sunt locul dominant unde se infecteaza lumea.

      Nu la munca, ca nu stai bot in bot cu cineva la munca. La munca muncesti. Iti vezi dracului de treaba. Ca sunt unii care petrec si la munca, asta este tot petrecere. 

    Pastele nu este pentru petrecere.

    Pastele este despre moartea unui om, este despre suferinta, nu despre petrecere cu c...ve goale pe mese, a se vedea reclama Jumbo. 

    1. Pastele e despre învierea mântuitorului nostru Iisus Hristos.

    party poopers :)

    tinind cont ca ambele activitati permit o apropiere f mare ba inca primirea unui musafir poate duce la un contact intim deci pericol maxim iar o petrecere nu neaparat este o dovada clara ca nu ii intereseaza sanatatea ci dorinta de a se folosi de necesitatea esentiala a oamenilor de a se relaxa ca de o arma pentru a-si pune semnul ifiarei prin vaccin , certificat digital , CHIP , a[a din apocalipsa da , 'si i-am dat CHIP PROCESOR fiarei OMS si putere sa 'vorbeasca ' prin transmiterea datelorm, de cite dovezi mai e nevoie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb