Prefectura a atacat în instanţă hotărîrea ce obligă bucureştenii să spele trotuarele

Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2004

Juriştii Prefecturii Capitalei au atacat, ieri, la Secţia contencios administrativ a Tribunalului Municipiului Bucureşti hotărîrea consilierilor municipali privind instituirea obligativităţii tuturor persoanelor fizice sau juridice de a spăla săptămînal trotuarele din faţa locuinţelor.

Prefectul Dan Darabont s-a autosesizat pe data de 17 august a.c. în legătură cu hotărîrea consilierilor municipali 113/21 iulie 2004, solicitînd primarului general revocarea acestei decizii, pe motiv că ea este ilegală şi contravine mai multor articole de lege, precum ordonanţa 87/2000 referitoare la salubrizarea localităţilor, HG 433/2004 care reglementează activitatea de măturat şi spălat a căilor publice şi Legea 458/2002 ce vizează utilizarea apei potabile numai pentru consum uman, informează Rompres.

În plus, pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 26 august, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) figurează modificarea hotărîrii 113/2004. Noua hotărîre ce urmează a fi supusă dezbaterii membrilor CGMB, la convocarea primarului general Traian Băsescu, nu prevede însă schimbări fundamentale ale vechii decizii.

Singura modificare constă în faptul că a fost introdus un articol care stipulează intrarea în vigoare a noii hotărîri din 10 septembrie, astfel încît bucureştenii să nu aibă prea multe zile libere fără a-şi spăla trotuarele din faţa casei.

Obligativitatea de spălare a trotuarelor şi a zonelor de acces pietonal a fost sever sancţionată de inspectorii Primăriei Capitalei.

Datele centralizate cu suma totală a amenzilor aplicate de la 1 august evidenţiază faptul că municipalitatea a încasat pînă în prezent circa 600 milioane lei de la agenţii economici care nu au respectat decizia consilierilor, deşi hotărîrea 113 nu intrase în vigoare prin validarea Prefecturii Capitalei. Returnarea banilor către cei sancţionaţi nu se va putea face, deoarece nu există bază legală în acest sens. Această situaţie este similară cu cea petrecută în urmă cu aproximativ patru ani, cînd Primăria Capitalei a încasat ilegal circa 36 miliarde lei de la populaţie pentru taxa specială de igienizare introdusă de consilierii municipali din 2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb