Preferând să plece de la muncă, Deputaţii nu au vrut să voteze Aeroportul Braşov

Ovidiu VRÂNCEANU, BRAŞOV
Ziarul BURSA #Politică / 7 mai 2009

George Scripcaru: "Eu doresc aeroportul, am vrut s-o şi demonstrez, ca să nu mai existe suspiciuni", a declarat primarul Braşovului".

George Scripcaru: "Eu doresc aeroportul, am vrut s-o şi demonstrez, ca să nu mai existe suspiciuni", a declarat primarul Braşovului".

Marţi seară, proiectul de lege privind aprobarea OG 41/2006, prin care se transferă 200 de hectare de la Institutul Cartofului către Consiliul Judeţean Braşov, pentru cons­truirea Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav a fost supus aprobării plenului Camerei Deputaţilor. Însă, din cauza lipsei de cvorum, niciun punct de pe ordinea de zi nu a putut fi supus la vot. Printre acestea, se afla şi proiectul de lege care interesează Braşovul. Pentru a putea fi votat un proiect de lege, în Camera Deputaţilor ar fi trebuit să fie prezenţi cel puţin 168 de deputaţi. Ieri după-amiază, însă, doar 107 parlamentari au semnat condica de prezenţă. "Nu a fost cvorum. Săptămâ­na viitoare, probabil, va fi reluat votul şi atunci nu va mai fi nicio problemă", ne-a declarat ministrul IMM-urilor, deputatul Constantin Niţă, care se afla ieri după-amiază la Romexpo, pentru a verifica pregătirile pentru deschiderea Târgului Naţional de IMM-uri.

Lucrurile păreau a fi foarte clare de această dată. Toate grupurile parlamentare ajunseseră la un consens, aşa că votul de ieri se preconiza a fi doar o chestiune de procedură. Detaliile tehnice ale procedurii au amânat însă demararea propriu-zisă a construcţiei aeroportului. "Sper să treacă acest proiect. Acum aşteptăm până săptămâna viitoare. Văd că şi PD-L susţine acest proiect, aşa că nu se întrevede nicio altă problemă. Trebuie să îl facem, deoarece noi am demarat deja lucrări de peste 10 milioane de lei, iar firma Intelcan, cea care a câştigat licitaţia, a cheltuit şi ea cam tot atât pentru diverse lucrări", a spus, ieri seară, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, în cadrul unei emisiuni TV la care fusese invitat.

Înainte de începerea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, primarul George Scripcaru a declarat că toate lucrurile au fost reglate, iar investiţia poate fi demarată. "M-am întâlnit cu toţi cei care sunt implicaţi, lucrurile s-au pus cap la cap, m-am mai consultat şi cu colegii de la PSD ieri, pentru anumite lucruri care mai erau în discuţie. Este un lucru bun că s-a ajuns la această concluzie, trebuiau să se facă doar nişte corelări. Pe care le-am făcut, deşi trebuiau să le facă alţii. M-am întâlnit cu membrii comisiilor, cu primul-ministru chiar, cu miniştrii de resort. M-am ocupat să treacă aceste lucruri, să fie procedura închisă, ca să nu mai existe discuţii că PD-L nu doreşte aeroportul. Eu doresc aeroportul, am vrut s-o şi demonstrez, ca să nu mai existe suspiciuni", a declarat primarul Braşovului.

Totodată, George Scripcaru a spus că, pentru a fi direct implicat în acest proiect, îl va înlocui pe actualul membru desemnat din partea Primăriei Braşov în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii care va administra aeroportul, secretarul municipiului Braşov, Nicolae Paraschiv. "Nu este o hotărâre care ţine de activitatea lui Nicolae Paraschiv ca reprezentant al municipalităţii, ci o decizie a mea, care ţine de preocuparea pentru acest proiect. Ca să-l sprijin şi să fac mai mult decât am făcut până acum şi pentru a nu mai fi interpretări, că nu mă implic sau că nu vreau aeroportul la Braşov. Vreau să pot impulsiona unele lucruri care să se facă mai repede sau mai altfel decât până acum, mai ales la nivelul unor proceduri care ţin de instituţiile centrale", a mai spus George Scripcaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb