PREJUDICIU DE 35 MILIOANE LEI DIICOT: Firma de protecţie şi pază "Scorseze", evaziune fiscală de peste 145,5 milioane lei

A.C.
Anticorupţie / 8 decembrie 2014

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează cercetări faţă de 5 suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, arată un comunicat emis de DIICOT.

Suspecţii cercetaţi identificau şi preluau prin intermediari societăţi comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar, mai arată sursa citată.

În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, erau introduse în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile.

Suspecţii au falsificau facturi prin care se atesta livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către SC "Scorseze Security International" SRL Bucureşti.

Ca urmare a organizării acestei activităţi infracţionale, în numele SC "Cogicomconstruct Primtrans" SRL au fost întocmite în cursul acestui an mai multe facturi care arătau, în mod fals, că ar fi livrat în perioada 2102-2014 către SC "Scorseze Security International" SRL cantităţi imense de mărfuri, după cum urmează: în cursul anului 2012 - în valoare de 58.543.839,2 lei; în cursul anului 2013 - în valoare de 52.975.668,86 lei; în cursul anului 2014 - în valoare de 2.400.000 lei.

Aceste facturi, emise de o societate comercială de tip "fantomă", aflată de la data de 16.10.2013 în procedură de insolvenţă, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Scorseze Security International.

Suspecţii au folosit firmele fantomă SC "Starlet Wood" SRL Bistriţa (judeţul Neamţ) precum şi SC "Domexim Team" SRL (Vânători, Neamţ) pentru realizarea evaziunii fiscale.

Probele obţinute în cauză au arătat că SC "Starlet Wood" SRL şi SC "Domexim Team" SRL au fost folosite de către membrii grupării infracţionale cercetate pentru emiterea unor facturi fictive către Scorseze Security International, în total, prin cele trei societăţi fantomă fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei.

În cauză au fost efectuate un număr de 6 percheziţii pe raza judeţelor Neamţ, Galaţi şi municipiul Bucureşti.

Suportul informativ şi tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Procurorii Biroului Teritorial Neamţ au dispus reţinerea suspecţilor şi înaintarea dosarului la Tribunalul Neamţ însoţit de referat cu propunere de arestare preventivă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Amelia Mursez si Sebastian Ghita , in spatele evaziunii de milioane de euro de la SCORSEZE SECURITY . Spagile date la Metrorex precum si pentru toate celelalte contracte incheiate de Scorseze cu statul , au dus compania in faliment si au generat o evaziune de zeci de milioane de euro ....si asta in conditiile in care un agent de paza care lucreaza pana la 250 ore pe luna primeste 800 ron

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb