PREMIER ESTATE MANAGEMENT:  Efectele inflaţiei se resimt pe piaţa apartamentelor noi din Bucureşti

F.D.
Miscellanea / 16 august 2022

Andreea Comşa, Managing Director, Premier Estate Management

Andreea Comşa, Managing Director, Premier Estate Management

Preţurile solicitate pentru apartamentele noi din Bucureşti au continuat o evoluţie crescătoare şi în al doilea trimestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, arată analiza comună Premier Estate Management şi Imobiliare.ro, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, media creşterilor pentru segmentele mass-market, mediu, mediu-ridicat, premium şi lux se situează între 10-22%.

Segmentul de locuinţe accesibile (mass-market), cu preţuri cuprinse între 1.250 şi 1.600 euro/mp util, a cunoscut cea mai mare creştere în trimestrul II al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi anume 22%. Comparativ cu primul trimestru al acestui an, s-au observat mici corecţii pe anumite zone, în medie observându-se totuşi o creştere de 5% a preţurilor solicitate.

În sectorul 6 (cu precădere Militari, Drumul Taberei, Apusului) se poate observa o creştere semnificativă de la un an la altul, cuprinsăîntre 13 şi 35% a preţului solicitat.

Zonele analizate pe acest segment includ Apusului, Berceni, Crângaşi, Drumul Taberei, Păcii, Pantelimon, Theodor Pallady şi Titan.

În ceea ce priveşte segmentul de locuinţe mediu, cu preţuri solicitate cuprinse între 1.650 şi 2.150 euro/mp util, se observă o creştere de 10% în trimestrul II al anului curent faţă de trimestrul II al anului trecut şi o stagnare a preţului fată de începutul acestui an.

Zonele analizate pe acest segment includ Iancului, Mihai Bravu, Eroii Revoluţiei, Dristor şi Bucureştii Noi.

În perioada aprilie-iunie a acestui an, preţurile solicitate pe segmentul mediu-superior/ medium-high (cuprinse între 2.200 şi 2.500 euro/mp util) au cunoscut o creştere comparativ cu 2021 de 20% şi o stagnare în comparaţie cu primele 3 luni ale acestui an.

Zonele analizate pe acest segment includ Timpuri Noi, Parcul Carol, Băneasa şi Tineretului.

Segmentul premium, adică locuinţele cu preţuri pe mp util cuprinse între 2.500 şi 2.700 Euro, a cunoscut o scumpire de 10% în trimestrul al II-lea al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021 şi o stagnare pentru următoarele 3 luni.

Zonele analizate pe acest segment includ Aviaţiei, Dacia, Dorobanţi, Eminescu, Floreasca, Universitate şi Victoriei.

În ceea ce priveşte segmentul de lux - proprietăţi cu preţuri ce depăşesc 2.900 euro/mp, se constată o apreciere d 20% faţă de anul trecut şi o stagnare în perioada aprilie- iunie faţă de lunile anterioare.

Zonele analizate pe acest segment includ Aviatorilor, Herăstrău, Kiseleff, Nordului şi Romană, se mai arată în comunicat.

"Contrar aşteptărilor, preţurile pentru apartamentele noi nu sunt în scădere, ci în staţionare, comparând evoluţia T2 2022 faţă de T1 2022. Punem acest fapt atât pe seama costurilor de construcţie a căror evoluţie încă nu s-a stabilizat, cât şi a creşterii nivelului de trai pentru mare parte a populaţiei. În ceea ce priveşte următorul trimestru ne aşteptăm la ajustări pentru proiectele localizate în zone mai puţin accesibile", explică Andreea Comşa, Andreea Comşa, Managing Director, Premier Estate Management.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Contrar aşteptărilor, preţurile pentru apartamentele noi nu sunt în scădere, ci în staţionare"

    Contrar are alt sens, dar ce mai are sens pentru domeniul prezentatoarelor de modă care nu știu practic nimic?!? 

    Prețurile imobilelor n-au nicio legătură cu inflația pe coșul de bază. La școală!!!! :) 

    Preturile la imibiliare sunt in usoara scadere.. Dupa ce se termina banii cash cumparatorii nu se vor mai inghesui la credite bancare cu dobanzi mari si atunci inevitabilul se v a produce.. Cererea scade, scad si preturile imobilelor.... Dupa iarna ce urmeaza vom vedea alte preturi...

    Preturile imobiliarelor din Romania nu mai are demult, nici o legatura cu veniturile majoritatii celor interesati de achizitionarea unei locuinte! Ceea ce tinea inca in viata aceasta piata imobiliara erau creditele relativ ieftine! Cum din toamna, romanul normal la cap se va gandi de 10 ori daca mai are sens sa se inhame la un credit imobiliar cu Roborul explodand, piata imobiliara damboviteana va fi ca-n bancurile cu surzi: unii vor cere in continuare si pe mama si pe tata, ceilalti se vor uita si apoi vor pleaca mai departe!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb