PREMIERUL ALBANEZ, EDI RAMA: "Mai mult de jumătate din ţările UE nu ar mai putea intra în UE din cauza standardelor înalte"

G.D.
Internaţional / 20 ianuarie 2023

"Mai mult de jumătate din ţările UE nu ar mai putea intra în UE din cauza standardelor înalte"

Premierul albanez Edi Rama i-a spus ieri preşedintei Parlamentului European Roberta Metsola că "Este o ipocrită karma" - referindu-se la scandalul major de corupţie care a zguduit instituţia în ultimele săptămâni, relatează Politico.

Făcând aluzie la ipocrizia în privinţa corupţiei din ţările care fac deja parte din UE, Rama a sugerat că uniunea cere acum standarde mai înalte de la potenţialii membri (cum ar fi Albania) decât la care aderă membrii săi.

"Mai mult de jumătate din ţările UE nu ar mai putea intra în UE", a spus Rama vorbind la un eveniment al panelului POLITICO la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia. "Nu vorbesc de foştii comunişti. Vorbesc şi despre fondatori, credeţi-mă."

Parlamentul a fost în centrul unei anchete extinse pentru a stabili dacă guvernele străine, inclusiv Qatar şi Maroc, şi-au influenţat ilegal activitatea. Ancheta a luat în vizor un fost vicepreşedinte al Parlamentului, un fost europarlamentar, un asistent parlamentar şi un şef al unui ONG şi a aruncat o lumină dură asupra procedurilor instituţiei pentru a face faţă potenţialelor conflicte de interese.

Rama a susţinut că procesul de aderare la UE pentru statele candidate este diferit faţă de atunci când ţări precum Malta, ţara natală a lui Metsola, au devenit membre ale blocului, spunând că acesta a devenit "un lucru nedrept". Albania ocupă locul 110 în Indicele de percepţie a corupţiei al Transparency International, sub Africa de Sud, Belarus şi Kazahstan.

Metsola a subliniat că Parlamentul "a fost întotdeauna extrem de pozitiv când a fost vorba de extinderea UE, deoarece mulţi dintre noi ne amintim când ne-am aderat".

"Roberta, îmi pare rău, trebuie să o spun, acum cu acest caz de corupţie. Dar spun: Karma este o ipocrită", a spus el.

La începutul acestei luni, Metsola a anunţat 14 propuneri de reforme ale sistemului pentru a consolida regulile de transparenţă pentru europarlamentari în urma scandalului de corupţie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acelasi lucru e valabil si pentru Schengen.

    Hahahaha, iar vorbiti despre indicele de "perceptie"?

    Doar ca uniunea europeana / consiliul nu spune ca tarile ce au acum standarde inalte au risc acut in fata sa aibe prabusire de standarde!!!

    Si deci.... 

    Doar tarile acum sarace sau in dezvoltare va putea duce uniunea europeana la alta crestere pe termen lung; atunci cand unele vor schipata in viitor. 

    Tare curios sa vad ce vor face tarile cu standarde inalte cand se finalizeaza ciclul de credit in fata; sa vedem cum dau cu gurita de asfalt tari acum aflate in topul european. 

    Sa nu uitam de Miracolul Italia, Grecia, Cipru si Spania.... din trecut. 

    Acum avem "miracol" pe langa Germania si tari Apropiate. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb