Premierul bulgar: "Bulgaria va oferi ajutor umanitar Israelului, inclusiv specialişti medicali"

T.B.
Politică / 6 noiembrie 2023

Premierul bulgar: "Bulgaria va oferi ajutor umanitar Israelului, inclusiv specialişti medicali"

Aflat în vizită luni la Ierusalim, premierul bulgar Nikolai Denkov a declarat, în timpul întâlnirilor sale cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Isaac Herzog, că "statul Israel şi poporul israelian au sprijinul nostru deplin. Suntem alături de voi", informează agerpres.ro.

Din delegaţia condusă de Denkov a făcut parte şi vicepremierul şi ministrul de externe Maria Gabriel, a informat biroul de presă al guvernului, conform sursei citate: "Ştim cât de dificile sunt vremurile în prezent şi de aceea suntem aici. Am fost cu toţii şocaţi de atacurile teroriste care au ucis atât de mulţi oameni nevinovaţi în Israel", i-a spus premierul bulgar omologului său israelian. Potrivit agerpres, Denkov l-a asigurat pe preşedintele israelian că Bulgaria va oferi ajutor umanitar cu tot ceea ce este necesar, inclusiv cu specialişti medicali. "Puteţi conta pe noi", i-a spus Denkov lui Herzog, conform sursei precizate.

Potrivit sursei citate, Denkov a afirmat că Bulgaria este foarte îngrijorată de evenimentele din Fâşia Gaza, ştie cât de dificilă este situaţia din regiune şi cât de important este modul în care evoluează situaţia pentru menţinerea păcii: "Vă înţelegem drepturile de a apăra statul Israel şi poporul evreu. Aveţi tot dreptul de a lupta împotriva teroriştilor, pentru că ceea ce au făcut ei este de neimaginat. Hamas şi întreaga sa structură militară şi administrativă ar trebui eradicate; altfel, nu va exista pace durabilă", a argumentat Denkov.

În cadrul vizitei sale la Ierusalim, premierul bulgar s-a întâlnit şi cu rude ale persoanelor răpite: "Vom face tot posibilul pentru a ajuta. Este un coşmar, umanitatea este importantă. Trebuie să rămânem uniţi", le-a spus Denkov, transmite agerpres.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb