Premierul Cîţu va propune patronatelor o creştere a salariului minim de 8% de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

J.P.
Politică / 17 septembrie 2021

Premierul Cîţu va propune patronatelor o creştere a salariului minim de 8% de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie, conform Agerpres.

"Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc - fiind un an special - dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit", a precizat premierul, joi seara, la TVR 1.

Cîţu a subliniat că îşi doreşte să fie identificată o soluţie până la data de 1 octombrie.

"Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere. Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie", a spus prim-ministrul.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Interesant, probabil urmăresc ca multi oameni să NU se mai califice pentru Legea consumatirului vulnerabil daca le creste venitul net cu 20-30j de lei.

    Oamenii vor primi o mica sumă in plus la salariu și vor plăti o foarte mare sumă in plus la facturile de energie și gaze.

    Niste infractori. 

    daca te iei dupa patroni si patronate salariul ar trebui sa ramana nemiscat o mie de ani .

    In dulcele stil romanesc se incearca mutarea spre firme a problemelor. Oare ce cheltuieli vor creste prin noiembrie, decembrie? Pai, gazul si curentul. Pentru incalzire!

    Deci, ar fi extraordinar de util dpdv politic sa fie lumea mai linistita ca a primit o marire de salariu sa nu simta la fel de tare scumpirea. 

    Penibil. 

    Daca intretinerea si curentul se dubleaza (+ cresteri in lant la alimente si toate alea), o crestere a salariului minim cu 8% e sigur un "game changer". (ca acuma o ardem pa Ingleza)

    8% = 100 de grame de salam de alta data 

    Mare atentie la legea consumatorului vulnerabil, unde, daca depasesti si cu un leu pragurile alea, nu mai iei nici sumele alea infime prevazute acolo... Probabil ca asta e scopul.. sa mai dea 10 lei la oameni dar facturile la energie si gaze sa le plateasca si la preturi de 3x mai mari.

    Mare atentie la Catzu - e escroc de talie mondiala... !!! 

    o crestere devalorizata, la ce prapad este si va fi in piata pe minim 1-3 ani de cresterei inflationiste in consum si servicii.

    semnat comenturi "Cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb