PREMIERUL DAVUTOGLU: "Turcia nu îşi va cere scuze Rusiei pentru avionul doborât"

I.D.
Internaţional / 1 decembrie 2015

"Turcia nu îşi va cere scuze Rusiei pentru avionul doborât"

Actualizare 10:33 Preşedintele Erdogan: "Turcia va acţiona cu calm înainte de a lua orice măsură contra Rusiei"

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat luni că guvernul său va acţiona "cu calm şi nu emoţional" înainte de a lua orice măsură ca răspuns la decizia Rusiei de a impune sancţiuni Turciei, informează Reuters.

Moscova a anunţat mai devreme că va interzice în principal importurile de produse agricole din Turcia, după ce armata turcă a doborât un avion rusesc de luptă care, potrivit Ankarei, a încălcat spaţiul aerian turc în timpul unei misiuni de zbor în Siria.

Turcia lucrează pentru a-şi asigura legăturile cu Rusia, principalul ei furnizor de energie, pentru a nu le rupe complet, a declarat de asemenea Erdogan reporterilor, pe marginea unui summit asupra climatului la Paris.

Declaraţiile sale au fost făcute în direct la televiziunea CNN Turk, adaugă Reuters.

(I.D.)

--------

Premierul turc Ahmet Davutoglu a refuzat luni să prezinte scuze pentru doborârea unui avion rus de bombardament Suhoi 24 de către aviaţia turcă, la graniţa cu Siria, şi a cerut Moscovei să reconsidere sancţiunile economice adoptate în urma incidentului de săptămâna trecută, relatează AFP.

"Niciun prim-ministru turc, niciun preşedinte, nicio autoritate nu se va scuza", a declarat Davutoglu după o întrevedere la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Niciun stat nu ne poate pretinde scuze, pentru că nu ne-am făcut decât datoria", şi anume "protejarea spaţiului nostru aerian şi a frontierei noastre", a adăugat premierul turc.

"Sperăm că Rusia va reconsidera" sancţiunile economice decretate, a mai spus Davutoglu, subliniind că acestea "contravin intereselor ambelor părţi".

"Suntem pregătiţi să discutăm, prin canale diplomatice şi militare, cu Rusia", şi "nu avem nicio intenţie de a avea o escaladare" a situaţiei cu Moscova, a mai afirmat şeful guvernului de la Ankara.

Kremlinul a anunţat luni că, în marja Conferinţei internaţionale privind schimbările climatice (COP21) nu este prevăzută nicio întrevedere între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc Recep Tayyip Erdogan, în pofida unei solicitări în acest sens a liderului de la Ankara.

Opinia Cititorului ( 54 )

  1. Totusi ar trebui, pentru punerea tarii in cale avionului!! Mama lor de turcaleti.

    Turcia a doborât avionul rus în timp ce acesta se afla deasupra Siriei (o spun americanii). Vor continua să mănânce rahat și să sprijine terorismul prin ISIS și al-nusra.

    1. Pe bune?!

      de pe 24 nov spune așa:

      "The United States believes that the Russian jet shot down by Turkey on Tuesday was hit inside Syrian airspace after a brief incursion into Turkish airspace, a U.S. official told Reuters, speaking on condition of anonymity. 

      The official said that assessment was based on detection of the heat signature of the jet." 

       

      Adică, un oficial american a declarat Reuters, sub anonimitate, că US a detectat urmele de căldură ale avionului rusesc și că acesta a fost lovit în spațiul aerian sirian, după ce avusese o scurtă trecere prin cel turcesc. 

      Turcii au încălcat regulile de angajare aeriană din dreptul internațional (pentru că un avion care trece 17 secunde pe lângă graniță nu este automat doborât ... întreabă-te cât durează achiziția țintei și obținerea aprobării pentru a deschide focul). Iar uciderea pilotului care se parașuta este o crimă de război, conform definiției din dreptul internațional. 

      Sarmanii rusi, amaratii de ei, mi se umplu ochi de lacrimi cand ma gandesc cum au fost ei doborati la pamant de turcii aceia feroce si nemilosi. Si ce neam de oameni cumsecade sunt, cum cu ospitalitate i-au condus pe romani in Siberia pentru a le oferi noi orizonturi, cum cu generozitate l-au ofert satisfactie sexuala femeilor din alte neamuri mai putin virile, cum cu solidaritate si sfintenie au pastrat ei tezaurul romanilor, cum i-au usurat pe Bsasarabeni de asuprirea romaneasca, si multe alte fapte bune! Si pentru asta turcaletii sa ii injughe pe la spate, tocmai cand le survolau tara in drumul lor catre bombardarea sirienilor de origine tucica!!! Induiosator!!! Amaratii de ei!!!

      De ce nu vrei sa știi și de crimele făcute inițial de armata română când a ocupat Basarabia în 1940? Sute de mii de crime de război. Nu știai că România are propriul Holocaust?

      Este clar ca istoria pe care ai vrut sa o inveti ti-a fost predata in "bimba moldoveneasca" de catre un binevoitor tovaras de la colhoz care nu s-a indurat sa te lase in "necunoastre". La multi ani si tie Cristinel azi de ziua noasta nationala, a romanilor!

      Robert, daca istoria raporturilor noastre cu rusii te face sa ai o nepasare satisfacuta in privinta doborarii avionului de catre turci, atunci, pentru consecventa, impartaseste-ne si trairile tale fata de turci, din perspectiva raporturilor noastre cu Imperiul Otoman.

      Dintr-o singură sursă. Poate că Robert este de bună credință. Poate și tu ești la fel. Eu sigur am fost până când am descoperit frumusețea, noblețea și arta de a asculta și punctul advers de vedere.

       

      Mare mi-a fost surpriza să descopăr că istoria pe care o știam și eu, așa cum a fost ea distilată și tunată în sistemul de învățământ, este destul de falsă. Iar falsitatea ei apare atunci când citești mai multe puncte de vedere. Nu doar istorici ruși ci și occidentali. 

       

      Nu toți istoricii români sunt idioți sau ticăloși. Există și dintre cei onești și cu deontologia profesională în sânge (restul fiind doar propagandiști, de multe ori naționaliști). 

      Nu avea niciodată încredere într-un istoric naționalist (poate fi patriot). Un istoric naționalist nu este obiectiv ci s-a apucat de acest domeniu nu pentru a-l studia ci pentru a aduna DOAR ce-i convine punctelor lui de vedere. ASTA NU ESTE ISTORIE ci PROPAGANDĂ. 

      Oi fi auzit dumeata despre un pact Ribbentrop Molotov, domnule Cristi C? Din care sursa? Este un fapt istoric sau o interpretare? Miile de morti in puscariile comuniste or fi fapte istorice sau interpretari? Exproprierile si nationalizarile of fi fapte istorice sau interpretari? Pentru multi dintre noi acestea nici macar nu sunt istorie, cu atat mai putin propaganda, sunt lucruri vii. Ca tara este sfirtecata inca este un fapt nu o interpretare istorica!

      Cine l-a invitat în discuție? Comunismul reprezintă doar 40 de ani din istoria României și a Rusiei (că despre ele era vorba).

       

      Iar expresia comunismului a depins și de fibra națională. Te-ai întrebat de ce? Basarabia nu are nicio legătură cu comunismul. Povestea ei are legătură cu proasta gestionare a relațiilor ruso-române de către partea română (în cele mai multe cazuri). 

       

      Dacă știi engleză o să afli de pe site-ul Dep de Stat American că Bulgaria nu a prea naționalizat pământul. 

       

      "Private Property  

      Bulgaria was one of the first Eastern European countries to pass private property restitution legislation. In contrast to other former communist countries, Bulgaria did not generally nationalize land, but instead nationalized businesses using the land while owners retained title to the land itself." 

       

      Într-o carte numită "Collectivization of Agriculture in Communist Eastern Europe" se spune: 

      - În Polonia, colectivizarea a eșuat, în principal ca urmare a elitelor poloneze care s-au opus procesului. 

      - În Iugoslavia, procesul a eșuat ca urmare a rezistenței țăranilor care fuseseră de partea partizanilor comuniști în WW2 și asta a dus la schimbarea de planuri a comuniștilor locali. 

      - În România, autorii sunt de părere că liderii comuniști au vrut să își legitimeze autoritatea în ochii conducătorilor sovietici de la Moscova dar și din disprețul acestora pentru țărănime și interesul pentru industrializare forțată (foarte similar cu Albania). 

      Ce îți spune asta, dle Horia? Poți face legături în timp cu domnitorii români care își vindeau poporul atunci când își cumpărau tronul de la turci? 

      Ca si in restul tarlor est europene inclusiv, in Germania ocupata, rusii nu au impus capitalismul, ci comunismul, remember? Acea ideologie criminala pe care sunt convins ca toti romanii si-o amintesc. cum era cu faptele istorice? nu as vrea sa lasam chestiuni nelamurite.

      Nene, trebuie să mai citești despre originile comunismului și ale socialismului din care s-a tras. Ele vin din Germania.

       

      Pentru mine nu are sens să deviem discuția către comunism. Din punctul meu de vedere, acesta are un rol în istorie precum cruciadele. Vezi pe cineva condamnând cruciadele și milionul de morți arabi pe care acestea l-au produs? Nu. Nu vezi. Dar zecile de milioane de execuții pe care papalitatea catolică le-a făcut în Evul Mediu pe teritoriul european? Probabil că și-a cerut scuze relativ recent dar atât. Nu vezi articole defăimătoare la adresa Vaticanului în legătură cu un trecut mult, mult, mult mai negru ca al comunismului, așa cum vezi la adresa Rusiei. 

      Ambele, catolicismul ucigaș și comunismul, nu au reprezentat ceva impus cu forța (dacă au existat câteva tancuri, mai târziu, prin 50-60, ele au fost pentru a respinge lovituri de stat sau de palat). Ele au câștigat teren tocmai pentru că majoritatea sprijinea acele curente de gândire, în acele condiții istorice. Este atât de simplu de înțeles. Iar dacă totuși ți-e greu, gândește-te la amerindieni. Au preferat să moară decât să se "civilizeze" prin aliniere la cultura imigranților albi europeni care le invadau continentul. Iar dacă tot nu poți pricepe cum de majoritatea sprijinea curentul comunist în acei ani de început ai sec XX, citește despre starea deplorabilă în care ajunsese societatea capitalistă în care muncitorii erau sclavi pe plantație. 

      Cristi ai un bunic sau vreo ruda omorata de cruciati sau chinuita de papalitate? Bati campii!!! Ideologia comunista, criminala, a fost IMPUSA de rusi in Romania, despre asta vorbim nu despre originea ideologiei! Mai citeste si alte carti decat cele de la biblioteca colhozului. Pactul Ribbentop Molotov este fapt istoric! A fost denuntat vreodata de catre Rusia? Nu cruciatii ne-au furat tezaurul!! Nici papalitatea!!

      Și cu militanții ISIS de teapa ta (da, nu există mari deosebiri între tine și ei). N-ai cap si nici IQ pentru discuții logice. Iar pentru informarea ta, tezaurul ar fi putut fi înapoiat în perioada de dinaintea WW2 dacă guvernul de la București ar fi recunoscut regimul sovietic de la Moscova. Dar nu a făcut-o. Ba, mai mult, colabora cu britanicii pentru răsturnarea lui (mă refer la perioada pre-WW2).

      Estonienii scriu acest lucru pe site-ul lor de prezentare a țării. Este un fapt cunoscut despre pactul acela de neagresiune și despre anexele lui secrete. Ce mare lucru să te informezi?

      "24 December 1989 the Congress of People's Deputies of the Soviet Union declared the secret protocols of the pact to be null and void as of the moment of their signing." 

      Au prins în România prin aderență la masele populare. Nu ți i-a impus nimeni pe Horia Sima și Garda de Fier. Nu ți-a impus nimeni gărzile patriotice muncitorești. Poate că au câștigat niște alegeri mai fraudulos. Dar nu este ca și cum aveau 5% din electorat. Erau acolo, destul de sus, doar că nu aveau majoritatea politică.

       

      Un singur element tu nu vrei și nu poți să pricepi. Nu poți subjuga un popor dacă acesta ar fi fost anti-comunist și proprietar (capitalist) în esențele sale. Dintr-un alt domeniu, uită-te la conflictul israeliano-palestinian. Palestinienii s-au trezit străini în propria țară. Și o duc într-un război de 40 de ani. 

      Comuniștii români au avut sprijin popular. Poate nu majoritar dar substanțial. Și cu un brânci pe scări și niște intimidări ale rușilor, gata, s-a lipit de popor. Ceea ce nu știi tu este că nici regimurile comuniste din Europa de Est nu au fost la fel de dure. Fiecare a avut specificul propriu. Dacă te referi la faptul că țările din Est erau rezervate pentru stilul Sovietic de conducere, da, este adevărat că așa s-a împărțit lumea. Dar acest lucru nu era cunoscut la acel moment în public. Au fost câțiva rebeli români care s-au refugiat în munti și așteptau să vină americanii. La acel moment (1945), comunismul nu era perceput ca un rău foarte mare de către popor... chiar dacă tu crezi altceva și anume că poporul a fost silit cu pușca la cap de către ruși. Fals. Nu au fost niciodată atât de mulți ruși în România cu arma în mână. 

      Tov Cristi acum imi este car ca bibliteca colhozului este cea care te-a format si te formeza in continuare. Parca citezi din tov Stalin. Persoana aceea care a grabit intalnirea cu Dumnezeu a vreo 6 milioane de ucraineeni.

      Nu vrei să citești măcar wikipedia, tâmpitule ce ești. Mizerabilule.

       

      "Istoricii sunt de acord în general că BPD a condus o campanie electorală caracterizată prin folosirea tacticilor de intimidare și a abuzurilor electorale împotriva partidelor istorice – PNL, și PNȚ. Deși există unele discuții în contradictoriu asupra rezultatelor exacte ale alegerilor, se poate aprecia că BPD și aliații lui nu au câștigat mai mult de 48% din totalul voturilor". 

      La alegerile din 46, alianța comuniștilor a câștigat 68% dintre voturi. Considerate a fi falsificate, totuși istoricii apreciază că nu ar fi putut lua mai mult de 48%. Asta înseamnă că JUMĂTATE din electorat a votat din credință cu comuniștii. Cine are dreptate acum, boule. Incult prost și idiot ce ești. Marș la gunoieră și spală străzile, boule. 

      Deci pe scurt: "Iar steluta cea de sus,/ oare ce-o avea de spus? Comunismul spune ea/ se caldeste in tara mea!"

      Sau preferi :"Stalin si poprul rus, comunismul ne-au adus".

      Tov Cristi ma bucur ca traiesc intr-o tara care iti da libertatea de a imi vorbi injurios. Parintii si bunicii mei nu au avut aceasta sansa, au trait intr-o tara ocupata de comunisti rusi asa cum presupun ca esti si dumneata. iti doresc insanatosire grabnica! 

      Ce, îți pare onorabil că faci pe cineva despre care nu știi nimic, stalinist? Tot injurie se cheamă.

       

      Nu înțeleg de ce te lauzi cu bunicii tăi. Înainte de a acuza pe cineva de stalinism poate ar fi bine să îi asculți argumentele. Iar apoi poate să îl întrebi de bunicul lui. Care nu a fost niciodată comunist. A fost un țăran fără prea multă școală care avea vreo 60 ha de teren în județul Constanța. Și a cărui viață a fost distrusă la naționalizare. Din veteran de război și fermier prosper, cu 2-3 argați, a ajuns muncitor la CAP. A fost foarte fericit la revoluție. Nu l-am întrebat niciodată dar probabil că a simpatizat cu țărăniștii (liberalii erau cu industriașii). 

       

      Eu nu am fost comunist și cu atât mai puțin stalinist. Dar nu îți trebuie carte prea multă să înțelegi că acei argați probabil simpatizau cu idealurile promise de comunism (unul dintre ele fiind libertățile democratice pe care, de exemplu, guvernul Vaida-Voevod, prin ministrul Armand Călinescu, le-a încălcat la Atelierele Grivița în 1933). În anii 20, mediul universitar este dominat de tineri comuniști care mai târziu, în anii de criză globală din anii 30, au devenit activiști. 

       

      Nu trebuie să mă crezi pe mine (după cum nici nu o faci). Poți citi și păreri precum cea a istoricului Livia Dandara, publicată pe procesulcomunismului (com). 

       

      Referindu-se la marile demonstrații din toamna lui 1945, organizate de opoziție (alianța comuniștilor cu alte forțe politice), se spune: 

       

      "In spiritul adevărului, care nu tre­buie ocolit, mulţimile participante, la ambele manifestri, au fost de ordinul sutelor de mii. Convinse sau manipulate, minţite sau disperate, conştiente sau aţîţate, masele populare şi-au avut, şi ele, partea lor de răspundere în crearea atmosferei politice a acelor ani. Munci­torimea, ţărănimea, intelectualitatea, ti­neretul, studenţimea, armata (abia ieşi­tă din război, supusă unei radicale epu­rări de cadre, cu procese sumare, ur­mate de condamnări grele, pentru răz­boiul din răsărit) s-au aflat intr-o eta­pă de mare efervescentă politică, dînd curs devizelor politice lansate." 

       

      Iar despre tine, Horia, doctorul în istorie spune altceva, chiar în paragraful următor: 

      "Timpul istoric, scurs de atunci, a adus însă, în prim-planul Revoluţiei din '89 o altă generaţie, pentru care amin­tirile şi experienţele de atunci sînt mute. Această generaţie a cunoscut doar "fructele amare" ale dictaturii totalitare comuniste, nu şi promisiunile "raiului comunist" anunţat în anii 1944—1948." 

      Deci tu nu știi în ce context a luat naștere comunismul în România. Este vorba de o criză economică fără precedent, un război mondial, o clasă politică (PNL și PNȚ) atât de coruptă încât mizeriile de azi sunt cancan. Deși cred că rivalizează cu furturile de miliarde de € de la ANRP. Tot ceea ce crezi tu este că rușii l-au impus cu pușca. Este foarte fals. 

      Și ca să ai un termen de comparație, la Alba Iulia, în 1918, s-au adunat cam o sută de mii de români.

       

      IICCMER ține minte doar prima manifestație anticomunistă din 8 nov 1945. Radu Câmpeanu a adunat 2000 de oameni la sediul PNL și s-au întâlnit cu alți țărăniști în Piața Palatului Regal. Cu totul, nu au depășit 5000. 

      Mulțimile (să le numim pro-comuniste) de care vorbește istoricul, care s-au adunat după acea manifestare, erau de câteva sute de mii de oameni. Mult mai mult decât la Alba Iulia, INFINIT mai mult decât mai puteau scoate liberalii și țărăniștii în stradă. 

      Este clar, boala de care suferi este incurabla. Pacat ca s-a desfintat muzeul partidului comunist ca puteau sa afle si tinerii din ziua de azi ce "realizari marete a infatuit prin implinirea plenara si multilateral dezvoltata a nobileleor idealuri de propasire sociala.... etc. Sti tovarase dumneata mai bine mai departe. Ai uitat sa mentionezi de Vasile Roaita, sau nu ai uitat.. Am o veste buna si una proasta pentru tine: cea buna este ca mai ai o sansa sa scapi de boala comunista: eutanasierea; cea porasta este ca imperiile odata pornite pe calea destramarii nu mai au cale de intoarcere. Asa ca iubitul tau URSS nu se va reface niciodata sub nici o alta forma. Si la faza cu avionul doborat de turci, rusii au supt-o original, ceea ce va doresc si dvs.

      Esti tampit.

      Taci si (...)

      Nu cred ca am vazut un tantalau mai mare decat acest Horia. Dialogul de aici ar trebui inramat. De fiecare data cand gasesc retarzi ca asta in clasa, ma gandesc de fiecare data ce bun ar fi fost un prezervativ cand parintii lui erau in calduri. Cabotinul asta nu a citit in viata lui nici macar un bilet de tren. Bre, Horea, te retinem frate. Du-te ca o ai mica, nasturas de mica. Cu piticania ta de inteligenta, te accepta doar curvele pe chat.

      Tov Dascalul fi politicos, lasa-l pe tov Cristi sa termine (...), nu te baga in fata!

      PS: La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti. 

      Ba, inteligentule. Imperativul afirmativ este "fii politicos". Asculta-ma pe mine, bovina copitata. Nu ai citit o eticheta de hartie igienica in viata ta. Nu ai ce cauta pe aici, degeneratule.

      Așa îmi trebuie dacă intru în vorbă cu un dement. Am zis mai sus că este prea prost pentru o discuție. Dar mi-am pierdut timpul.

       

      Prostule, ești primul care aduce vorba de URSS în această discuție. Ce, aveai deja agenda făcută să mă înjuri? Trebuia să faci asta de la început. Ce atâta preludiu... 

      Gata cu argumentația. Redacția Bursa ar putea șterge ultimele comentarii ale trollului ăsta care sunt insulte gratuite. 

      Peste ce cuibusor de KGB am dat aici, cum sateau ei linistiti si isi rontaiau subvetia!!!! Dupa aceste comentarii cred ca va vor taia din solda, v-ati stricat acoperirea. Dar nu-i nimic tot v-ati ales cu ceva, puteti inghiti rezultatul suptului.

      PS: La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti. 

      bah veseleanca ce esti ... incepi sa mananci litere de nervi ... sau asa scrie o tanara speranta a tarii, o pipoasca patenta cu nota 6 la BAC?

      V-am prins vrajitoarelor!! Pasajul asta va scoate din minti asa-i??

      PS: La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti. 

      Da, heeheh. ... v-am prins ... unde's pastilutele .... pastilele ... Barbu Stefanescu ... shobolane .... v-am prins ... ihaa ihaaa.

      Sa repet ... ihaaa ihaaa ... pastilute .... La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti. 

      ah .. doare rusnacilor ... doare ... ihaaa ihaaa .... v-am prins ... shobolanilor ... pe ei ... Stefan cel Mare si Sfant .... la atac ... fara pastilutze ... doar cu urina proaspata si din mijlocul jetului ... asa se recolteaza pentru probe ... ihaa ihaa

       

      La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti. ihaa ihaa .... acum vin mericanii si va jupuim ... shobolanilor ... fara pastilutze ... fara suferintza ... vad clar acum ... suferiti kazacioc ... ihaa ihaa ... Sa repet inca o data 

       

      La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti.

      Este nevoie de o schimbare daaar fara sa ne aratam latura xenofoba. Dupa ce iti rezolvi problemele de limba romana, de istorie, poate ai parte si de un consult psihiatric. Doar atunci, tinere Horia, te putem accepta in noul PNL, conform codului de conduita. Nu uitati, coruptia ucide iar prostia nu doare pana cand doare.

      Turcii tocmai il trimiteau pe Putin sa aduca tigari dupa dobararea avionului care le survolase spatiul aerian, si foloseau cereile sale de scuze pentru curatarea patilor dorsale cand trolii de veghe s-au demascat si si-au pierdut solda pe 2 luni.

      Pacientul Horia, barbat, aprox 20 de ani, prezinta modificari ale sistemului nervos parasimpatic insotite de afectarea receptorilor muscarinici.

       

      Trimitere catre echipa medicala psihiatrica pentru a diagnoza diferentiat intre: 

      Delirul. Formele de delir sunt foarte variate. In delirul de persecutie, bolnavul si-a construit convingerea ca este o capacitate, dar ceilalti oameni sunt rai si nu-i permit sa se afirme. Uneori, bolnavul va cauta sa se razbune, una dintre formele frecvente fiind si delirul procesual. 

      Sau Parafrenia. Pe de o parte, exista o dezorganizare a gandirii bolnavului, pe de alta parte, tendinta de a-si lega gandirile si faptele de o idee deliranta, care poate sa se manifeste si in sfera senzoriala. 

      Turcii tocmai il trimiteau pe Putin sa aduca tigari dupa dobararea avionului care le survolase spatiul aerian, si foloseau cereile sale de scuze pentru curatarea patilor dorsale cand trolii de veghe s-au demascat si si-au pierdut solda pe 2 luni.

      Ai citit adevarul mai sus, la 2.35. Delirezi, baaa. Ia-ti pastilele si inchide-te in casa. Esti un analfabet si incult.

      Putin cate putin se construiesc baze NATO in Romania si scapam de criminalul Putin.

      Doamne ajuta! 

      Du-te si (...) ce propuneai mai sus.

      Pacientul Horia, barbat, aprox 20 de ani, prezinta modificari ale sistemului nervos parasimpatic insotite de afectarea receptorilor muscarinici.

       

      Trimitere catre echipa medicala psihiatrica pentru a diagnoza diferentiat intre: 

      Delirul. Formele de delir sunt foarte variate. In delirul de persecutie, bolnavul si-a construit convingerea ca este o capacitate, dar ceilalti oameni sunt rai si nu-i permit sa se afirme. Uneori, bolnavul va cauta sa se razbune, una dintre formele frecvente fiind si delirul procesual. 

      Sau Parafrenia. Pe de o parte, exista o dezorganizare a gandirii bolnavului, pe de alta parte, tendinta de a-si lega gandirile si faptele de o idee deliranta, care poate sa se manifeste si in sfera senzoriala. 

      Peste ce cuibusor de KGB am dat aici, cum sateau ei linistiti si isi rontaiau subvetia!!!! Dupa aceste comentarii cred ca va vor taia din solda, v-ati stricat acoperirea. Dar nu-i nimic tot v-ati ales cu ceva, puteti inghiti rezultatul suptului.

      PS: La aniversarea de 25 de ani a fituicii a participat ambasadorul Federatiei agresive Ruse asa ca nu e de mirare politica editoriala aservita si trolii aferenti. 

      Ba Horia, fii macar intelegator. Partizanii ce simpatizeaza Rusia in duelul asta propagandistic te-au dominat si sunt un cap si umeri peste nivelul tau, de troll nationalist si pro-occidental. N-am priceput niciodata de ce occidentalii nu sunt in stare sa gasesca tineri frumosi si liberi cu intelect, frate, si care au carti in biblioteca nu poze cu gagici. Nu cocalari cu smartfoane care posteaza din mall.

      Cand vad o asemenea panarama de troll NATO ca Horia, mai ca imi vine sa cer si cetatenia rusa. 

      Turcii tocmai il trimiteau pe Putin sa aduca tigari dupa dobararea avionului care le survolase spatiul aerian, si foloseau cereile sale de scuze pentru curatarea patilor dorsale cand trolii de veghe s-au demascat si si-au pierdut solda pe 2 luni.

      Pana la urma cine a platit cico-ul de la aniversarea a 25 de ani in serviciul propagandei rusesti, ambasada federatiei agresive ruse sau printr-o firma dornica sa isi faca "publicitate" in fistuica? 

      Ba Horia, fii macar intelegator. Partizanii ce simpatizeaza Rusia in duelul asta propagandistic te-au dominat si sunt un cap si umeri peste nivelul tau, de troll nationalist si pro-occidental. N-am priceput niciodata de ce occidentalii nu sunt in stare sa gasesca tineri frumosi si liberi cu intelect, frate, si care au carti in biblioteca nu poze cu gagici. Nu cocalari cu smartfoane care posteaza din mall.

      Cand vad o asemenea panarama de troll NATO ca Horia, mai ca imi vine sa ii spun sa (...) toturor militarilor americani. 

      Ați început să faceți curățenie. Foarte bine. N-ar fi rău să evaluați și comportamentul trollului numit Horia.

      Vă recomand spre analiză în redacție mesajul 2.21. El conține și o amenințare la moarte dar și invitație la acțiunea pe care ați cenzurat-o în mesajele anterioare. Sunt curios dacă trollul Horia mai este bine-venit în lumea Bursa. 

      Erată: am vrut să spun "invitație la moarte". Urmăriți pasajul în care îmi dă cele două vești. Cea bună fiind amenințarea cu moartea.

      Stimate tovarase domnule pardon Cristian am luat act de faptul ca ati fost demascat, ca in acest fel se pune in pericol misiunea noastra de a informa populatia din Romania asupra liniei politice a federatiei agresive pardon ruse. Ca misiunea dvs de dezinformare prin postarea de comentarii este grav periclitata, in conecinta, pentru faptul ca numitul Horia a contribuit decisiv la aceasta, o sa ii nationalizam caii apartinand bicicletei sale si o sa va impropietarim pe dvs cu acestia, pt ca aveti mare nevoie.

      Pare a fi un fals care se pretinde venit din partea redacției Bursa.

       

      Regulamentul mesajelor specifică explicit 

      "- Este interzisă folosirea numelor ziariştilor BURSA pentru falsificarea semnăturii opiniilor."

      Bai tolomacule care vezi "cuiburi" peste tot. Legiunea era organizata in cuiburi legionare de cativa nesabuiti conduse de un sef. Cum oare de imprumuti limbajul legionar?

      In fine, legionarule, vezi ca esti analfabet, asa cum erau multi dintre ei. Crestini (cu Dzeu pe buze tot timpul) si analfabeti. Vezi ca forma corecta a cuvantului este "improprietarim". Forma fara al doilea "r" este folosita de cei care au terminat cu greu liceul. 

    E foarte simplu: Turcia nu isi va cere scuze!

    Ei considera ca Rusia le-a incalcat spatiul aerian si au doborat avionul. Rusia da din buze, Putin de la abitiile sale globale a ajuns sa si-o fure de la tucaleti si sa se roage de ei sa isi ceara scuze. Patetic. Cam asta este Putin. Unde este el Stalin!!! 

    1. Vrei să spui că atunci când NATO cere de-escalarea situației, tot Putin este de vina că nu îi aruncă o bombă nucleară lui Erdogan în cap. Ce ți-e și cu trolli naționaliști. Sunt și proști informați și rău intenționați. Că doar nu sunt atât de proști pe cât le sunt de idioate comentariile.

       

      Obama: "take measures to discourage any kind of escalation" 

       

      NATO chief Jens Stoltenberg: "Diplomacy and de-escalation are important to resolve this situation" 

       

      Erdogan: "Turkish President Recep Tayyip Erdogan and Obama agreed on the need to reduce tensions and prevent a repeat of similar incidents in a phone call late on Tuesday, the Turkish presidency said." 

       

      Hollande: "We must all work to make sure that the situation de-escalates" 

       

      Cameron: "The Prime Minister strongly encouraged Prime Minister Davutoglu to make sure there was direct communication between the Turks and Russians on this, so a clearer understanding could be formed of what had happened and how to avoid this happening in the future and to avoid an escalation." 

       

      Merkel: "they have told Turkey everything must be done to de-escalate the situation" 

    Exceptionale comentariile trimise de Cristi C. Superb documentate de surse foarte credibile.

    Si foarte penibile reactiile postacilor de tip horia. Inculti si ticalosi, cu toate englezismele pe care le mesteca. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb