Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Ambasadorul Chinei

D.I.
Politică / 14 februarie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis Redacţiei.

Conform documentului, "dialogul celor doi oficiali a fost unul constructiv şi călduros, ambii salutând dinamica relaţiilor bilaterale desfăşurate în cadrul Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare dintre România şi China şi evidenţiind dorinţa de intensificare a dialogului politic şi de consolidare a cooperării economice".

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulţumit ambasadorului Chinei pentru mesajul de felicitare cu ocazia instalării în funcţie, transmis de către premierul chinez Li Keqiang.

Referindu-se la cooperarea economică, premierul Viorica Dăncilă a enunţat obiectivul principal al ţării noastre, acela de a echilibra treptat balanţa comercială bilaterală, prin amplificarea exporturilor româneşti către China. Creşterea exportului de produse româneşti agro-alimentare, dar şi a celui de produse cu o valoare adăugată ridicată, pot contribui la atingerea, în viitor, a acestui echilibru, a arătat premierul român.

Potrivit sursei citate, cooperarea în domeniul transporturilor şi energetic au ocupat un loc important în cadrul discuţiilor dintre cei doi oficiali.

De asemenea, în domeniul transporturilor, â Viorica Dăncilă a exprimat interesul ţării noastre pentru cooperarea cu partea chineză în proiecte de infrastructură rutieră, în transportul naval, precum şi în transportul aerian. Premierul a mulţumit părţii chineze pentru interesul manifestat faţă de dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, din perspectivă naţională, dar şi în contextul conectivităţii regionale, se mai precizează ăn comunicat.

În domeniul energetic, premierul Viorica Dăncilă a evidenţiat atuurile pe care România le prezintă atât din punct de vedere al poziţionării geografice, cât şi al resurselor energetice, acestea putând constitui un stimulent pentru investitorii chinezi. De asemenea, a fost abordată cooperarea între cele două părţi în domeniul energiei nucleare.

În cele din urmă, în comunicat se mai precizează că cei doi oficiali şi-au exprimat "disponibilitatea pentru o cooperare activă şi constructivă în cadrul formatului de cooperare 16+1", pentru valorificarea întregului potenţial pe care acesta îl prezintă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb