Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova

D.I.
Politică / 28 martie 2018

Andrian Candu şi Viorica Dăncilă (Sursa foto: captură Youtube)

Andrian Candu şi Viorica Dăncilă (Sursa foto: captură Youtube)

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, ieri, pe Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat la Bucureşti cu ocazia participării la şedinţa solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, se arată într-un comunicat al Guvernului, dat publicităţii.

În cadrul întrevederii, premierul a evocat "importanţa actului istoric petrecut în urmă cu 100 de ani, apreciind că momentul marchează un reper de excepţie al înfăptuirii idealului naţional, fiind expresia clară a voinţei suverane a poporului manifestată în mod liber şi democratic".

Viorica Dăncilă a precizat că Centanarul "nu este doar un prilej de onorare a trecutului, ci şi un moment de reflecţie cu privire la viitor", adăugând că Republica Moldova şi ţara noastră "au un viitor comun în Uniunea Europeană".

Potrivit documentului, Dăncilă a reiterat "sprijinul ferm al ţării noastre şi al său personal pentru parcursul european al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi în consens cu aspiraţiile cetăţenilor Republicii Moldova". În context, oficialul român a încurajat autorităţile de la Chişinău "să continue procesul de reforme democratice şi economice, în conformitate cu priorităţile de acţiune asumate prin Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană".

Sursa citată mai menţionează că premierul a exprimat interes pentru dezvoltarea, în continuare, a programelor concrete de colaborare derulate la nivel sectorial şi consolidarea prezenţei investiţionale a României în Republica Moldova, "în conformitate cu rezultatele vizitei sale recente în Republica Moldova, la 27 februarie 2018".

La rândul său, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a subliniat "angajamentul Republicii Moldova în direcţia continuării reformelor necesare în scopul realizării obiectivelor europene şi în conformitate cu aspiraţiile cetăţenilor". În acest context, preşedintele legislativului de la Chişinău a apreciat "în mod deosebit susţinerea primită din partea României în privinţa parcursului european al Republicii Moldova, exprimând interes pentru aprofundarea relaţiei bilaterale, inclusiv prin promovarea proiectelor de cooperare de natură să genereze rezultate în beneficiul cetăţenilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb