Presă: Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA susţine că numărul pasagerilor indisciplinaţi rămâne ridicat

A.F.
Internaţional / 11 iunie

Presă: Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA susţine că numărul pasagerilor indisciplinaţi rămâne ridicat

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a anunţat, luni, că incidentele care implică pasageri indisciplinaţi ai companiilor aeriene rămân ridicate, iar agenţia s-a angajat să menţină o politică de toleranţă zero, relatează Reuters.

Au fost raportate 915 cazuri de pasageri indisciplinaţi în 2024 până la 9 iunie, inclu-siv 106 cazuri de perturbări din cauza consumului de diverse substanţe, a precizat FAA. Numărul de pasageri indisciplinaţi a crescut în 2021 la aproape 6.000 în timpul pandemiei COVID-19, odată cu introducerea măştilor obligatorii - inclusiv 4.290 de incidente legate de măşti - dar rămâne de aproximativ două ori mai mare decât nive-lurile din 2020 sau mai devreme.

Incidentele legate de pasagerii indisciplinaţi au scăzut cu 15% anul trecut, la 2.075, iar FAA a emis amenzi în valoare de 7,5 milioane de dolari, comparativ cu 2.455 de cazuri şi amenzi în valoare de 8,4 milioane de dolari în 2022.

Îngrijorările tot mai mari legate de pasagerii indisciplinaţi vin în contextul în care companiile aeriene şi FAA se pregătesc pentru o vară record în ceea ce priveşte călătoriile.

Luna trecută, Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că a controlat 2,95 milioane de pasageri aerieni pe 24 mai, la începutul weekendului pre-lungit de Memorial Day, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o singură zi.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a cerut FBI să acorde prioritate investi-gaţiilor privind pasagerii companiilor aeriene care comit agresiuni, în urma unei creşteri de 500% a incidentelor în 2021.

În martie, William Allen Liebisch, în vârstă de 43 de ani, din Cincinnati, Ohio, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru că a intervenit asupra unui echipaj de zbor, a precizat Departamentul de Justiţie.

Liebisch avea asupra sa un cutter într-un zbor spre Tampa şi îi spusese unui pasager al Frontier Airlines că vrea să înjunghie pe cineva de la bord, ceea ce l-a determinat pe pilot să facă o aterizare de urgenţă în Atlanta.

FAA a impus "politica de toleranţă zero" în ianuarie 2021 şi a declarat că o va aplica cel puţin atât timp cât ordinul privind masca facială rămâne în vigoare. Agenţia a ales să o prelungească pe termen nedefinit în aprilie 2022 .

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pentru ca

    1.se da alcool in avion

    2.ii lasa sa urce beti in avion  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb