PRESA TURCĂ: "Autorităţile turce ar putea folosi tehnologie modernă împotriva protestatarilor"

D.A
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iunie 2013

Forţele de securitate din Turcia ar putea folosi armament avansat împotriva manifestaţilor, după ce mai multe companii au propus "soluţii smart şi sisteme tehnologice avansate" guvernului turc, notează Hürriyet Daily News.

Potrivit publicaţiei, un oficial al securităţii turce a admis că, doar în primele trei zile ale protestului, poliţia a folosit o cantitate de gaze lacrimogene şi sprayuri cu piper care, în mod normal, este folosită într-un an. Drept consecinţă a acestui fapt, piaţa armelor şi echipamentelor avansate ar putea cunoaşte un boom, având în vedere că Guvernul turc nu priveşte cu ochi bun manifestaţiile care durează deja de două săptămâni.

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, unul dintre cei mai mari combatanţi ai protestelor, a declarat, acum câteva zile, în Ankara, că "răbdarea sa are o limită".

"Am fost răbdători până acum, suntem în continuare, dar răbdarea noastră are o limită", a declarat premierul, în timp ce poliţiştii foloseau forţa împotriva manifestanţilor adunaţi în piaţa Kizilay.

Surse din industrie, citate de Hürriyet Daily News, au afirmat că mai mulţi producători pregătesc soluţii împotriva protestatarilor, bazate pe tehnologie avansată, incluzând arme "smart", echipamente electronice de supraveghere şi sisteme de bruiaj.

"Piaţa securităţii private este cu ochii pe piaţa < promiţătoare > din Turcia", a declarat un dealer, citat de publicaţia turcă. Acesta a mai declarat că sistemele propuse de companii gurvernului sunt clasificate şi nu pot fi date informaţii în acest sens.

Ieri, în piaţa Kizilay din Ankara, oraşul cu cel mai mare număr de de prostestatari după Istanbul (circa 40.000, conform Fundaţiei pentru Drepturile Omului din Turcia), organele de lege au intervenit cu gaze lacrimogene şi tancuri cu apă.

Ministrul german de externe: "Erdogan să liniştească situaţia"

Guvernul Turciei trimite un semnal greşit, atât acasă cât şi în afara ţării, prin modul în care reacţionează la proteste, a declarat ieri ministrul German de externe, Guido Westerwelle, catalogând imaginile din piaţa Taksim drept "îngrijorătoare". "Ne aşteptăm ca prim-ministrul Erdogan să liniştească situaţia, în spiritul valorilor europene, şi să caute un schimb constructiv şi un dialog paşnic", a spus Westerwelle. Între timp, preşedintele Turciei, Abdullah Gul, a făcut un apel la dialog cu demonstranţii legitimi - care contestă proiectul urbanistic ce vizează parcul Gezi, însă a spus că cei care iau parte la proteste violente în străzi reprezintă "cu totul altceva".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mama ce viermi.Firmele alea,care se gandesc sa profite de necazul protestatarilor, ar trebui distruse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb