Turcia va lansa un program de 5 miliarde de dolari pentru a-şi creşte producţia anuală de vehicule electrice la un milion de maşini, a declarat preşedintele Tayyip Erdogan, adăugând că Ankara va dezvălui alte pachete de stimulente pentru zonele de înaltă tehnologie, în valoare totală de 30 de miliarde de dolari, transmite Reuters.
Erdogan a declarat vineri, la Istanbul, că Turcia a deschis calea pentru ca producătorii de vehicule electrice să investească în Turcia, şi anume prin intermediul celui mai mare producător de vehicule electrice din China, BYD, care a acceptat să construiască o fabrică de producţie de un miliard de dolari în ţară.
El a mai spus că Ankara vrea să fie un jucător important în acest domeniu, pe termen lung.
"Implementăm un pachet de stimulente de 5 miliarde de dolari în acest domeniu, pentru a creşte capacitatea noastră anuală de producţie la cel puţin un milion de unităţi", a spus Erdogan.
Guvernul a pregătit un alt pachet de investiţii, de 5 miliarde de dolari, pentru a construi o fabrică de semiconductori.
"Prin apelul nostru pentru baterii, ne propunem să devenim o bază regională de producţie prin construirea unei capacităţi de 80 gigawaţi oră până în 2030", a spus el, adăugând că un pachet de stimulente de 4,5 miliarde de dolari va fi introdus şi pentru aceasta.
Erdogan a mai arătat că Turcia va oferi subvenţii de 2,5 miliarde de dolari pentru instalaţiile de celule solare cu o capacitate de până la 15 GW şi că guvernul a alocat încă 1,7 miliarde de dolari pentru fabricarea de componente critice pentru energia eoliană.
Cu toate aceste stimulente, Erdogan a spus că Turcia îşi propune să atragă cel puţin 20 de miliarde de dolari în investiţii din sectorul privat, adăugând că Ankara va anunţa mai multe detalii în curând.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2024, 10:43)
bani aruncati pe fereastra .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2024, 17:28)
Nu cred, la ei nu. Geografia ii ajuta pe ei nu pe ioropeni, tulburatii de la bruxel nu inteleg asta.