Presă: Volodimir Zelenski spune că este nevoie de schimbări în sistemul de mobilizare din Ucraina

A.F.
Politică / 2 decembrie 2023

Presă: Volodimir Zelenski spune că este nevoie de schimbări în sistemul de mobilizare din Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, în discursul adresat naţiunii, că sunt necesare schimbări pentru a îmbunătăţi sistemul de mobilizare al Ucrainei, ca parte a unei strategii generale de îmbunătăţire a poziţiei militare a ţării în războiul de 21 de luni împotriva Rusiei, conform news.ro.

În mesajul său video de vineri seara, Zelenski a declarat că la o şedinţă a comandamentului militar s-au discutat scenarii pentru a produce "rezultate concrete" pentru 2024 în condiţii de război.

"În special, aceasta se referă la problema mobilizării. Toată lumea din Ucraina înţelege că sunt necesare schimbări în acest domeniu", a subliniat Zelenski. "Şi aceasta nu este doar o chestiune legată de numărul de oameni care pot fi mobilizaţi", a spus el. "Este o chestiune de timp - pentru toţi cei care sunt în prezent în armată, pentru demobilizare şi pentru cei care se vor alătura armatei. Şi este o chestiune de condiţii", a explicat poreşedintele. Zelenski a spus că problemele trebuie să fie examinate de comandanţi şi de Ministerul Apărării pentru a fi prezentate Consiliului Suprem. "Au existat mai multe propuneri astăzi şi aştept soluţii cuprinzătoare", a punctat el.

Chestiunea modificării şi perfecţionării procesului de mobilizare şi de recrutare pentru a îmbunătăţi perspectivele forţei de luptă a Ucrainei se află de ceva timp în discuţia publică, în condiţiile în care după aproape doi ani de război efectivele armatei ucrainene s-au împuţinat, iar în societate există o anumită oboseală şi o oarecare diminuare a entuziasmului.

Preşedintele a menţionat din nou subiectul fortificaţiilor, despre necesitatea cărora vorbise şi cu o seară înainte. "Le sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută să ne apărăm poziţiile prin construirea de fortificaţii şi prin minarea rutelor pe care ocupanţii încearcă să le folosească", a spus Zelenski.

El a afirmat că se pregătesc cereri actualizate de achiziţii militare care să fie discutate cu partenerii. "Ne aşteaptă o săptămână importantă în ceea ce priveşte această comunicare", a menţionat el.

Zelenski a mai spus că spionajul extern ucrainean a făcut o analiză referitoare la posibilele acţiuni ruseşti şi la situaţia internaţională de anul viitor. "Analizăm toate scenariile posibile şi trebuie să existe un scenariu propriu, ucrainean, pentru 2024. Operaţiuni specifice, cu o raţiune foarte specifică, care vor da Ucrainei rezultate foarte specifice", a arătat Zelenski.

"Poporul care este cel mai puternic atunci când crede în el însuşi şi îşi cunoaşte obiectivele", a subliniat preşedintele în încheierea mesajului său.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ucraina dupa ce a lichidat zilnic 100 000 de soldati rusi,

    totusi are nevoie de mobilizare mai mare/dura, 

    ceva nu pusca in narativa actorasului, 

    Zelenska a declarat ca nu mai doreste ca sotiorul sa fie presedinte ?!

    1. Te cam repeti si devii plictisitor!

      Te inflamezi imediat cand vezi un articol despre razboiul din ucraina! 

      Ce te agiti atata?

      Am inteles...esti pro putin! 

      Vrei nu vrei trebuie să discuți cu Rusia ! Altfel războiul nu se termină !

    Ar fi interesante niște scenarite cincinale pentru a fi subiect de "analiză" a propagandistilor și susținătorilor acestui război fratricid nenorocit.

    Timpul nu mai are răbdare cu Zele.  

    E posibil ca istoria să se prăvăleasca pe umerii lui mai repede decât scenariul pe care-l visează pentru 2024. 

    Altele sunt subiectele pe agenda mondială. Zele e acum un actor secundar grăbit care pleacă imediat ce piesa va lua sfârșit. 

    Alegeri libere :) 

    Zele, un pic mai ai până la zeghe.Poate ai noroc și te scot la timp stăpânii tai. Sau poate, nu.

    Înrolați mamaitze și cumpărați murături că altfel se vede că nu merge treaba. 

    Z, e nevoie sa acceoti ca razboiul e pierdut. Multi, foarte multi civili si militari ucrainieni si-au dat seama de asta si nu mai vor sa continue. Da-l dracu de teritoriu, oricum nu era pe deplin al Ucrainei. Poate o sa il iei inapoi in 5-10 ani. Decat toata tara distrusa, mai bine renunti la o bucata de pamant deja pierduta.

    Lucrurile se precipita deoarece nimeni nu se mai indoieste de revenirea lui Trump, decat in cazul extrem de putin probabil ca l baga la bulau. Trump are polite de platit si probabil va investiga banii scursi pe inarmarea Ucrainei.

    Rusia a ajuns la fundul sacului . Putin face recrutari peste recrutari dar ramine cu tot mai putini soldati .In SUA Trump este scos din joc deja .Ucraina ramine in aparare pina cind sutele de mii de militari antrenati de Occident vor putea intra in lupta si pina ce intreaga structura militara a Ucrainei devine echipata NATO.Pina atunci rusii mai darima citeva cotete de prin Donbas si Lugansk .Ieri un tunel ,cit vale adinca, a fost distrus .Inreg Donbasul si Lunganskul sunt si ele distruse .Germania ofera inca citeva sisteme IRIS de care nu trece nici musca plus sume considerabile de bani .In SUA Democratii cistiga peste tot .Un senator Republican tocmai ce a fost dat afara .Din umbra vine , in galop ,carismaticul guvernator al Californiei .Sanders„ republicanul cel viteaza ”tocmai ce a fost acuzat de niscaiva siretlicuri chiar inainte de a se intilni„ face to face ”cu Newsom.In Israel Gaza e facuta praf si pulbere iar palestinienii fortati sa plece prin Eghipet .UE devine federatie .Romania aduce la Bucuresti un centru de comanda NATO.Franta se aliaza cu Filipinele .Intre timp Rusia nu mai are glonte .Cum nu au ajuns inca la Berlin ?

    Un sondaj de opinie rusesc recent indică faptul că numărul rușilor care susțin pe deplin războiul din Ucraina sa redus aproape la jumătate din februarie 2023 și că mai mulți ruși susțin retragerea forțelor ruse din Ucraina decât nu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb