PREŞEDINTELE APMGR:  Numai intervenţia celor mai înalte foruri de decizie va preveni falimentul industriei farmaceutice

Marius Constantin
Companii / 20 mai 2015

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Victor Ponta pentru a găsi soluţii care să salveze industria medicamentelor generice, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Dragoş Damian, preşedintele APMGR, a declarat: "Suntem în punctul în care numai intervenţia celor mai înalte foruri de decizie poate preveni falimentul industriei farmaceutice locale".

APMGR reaminteşte că în ultimii ani, cadrul fiscal şi de reglementare impredictibil şi ostil producătorilor de medicamente generice din România a cauzat dispariţia a peste 1.300 de medicamente cu preţuri accesibile din România, disponibilizarea a peste 300 de angajaţi, ratarea unor investiţii de circa 50 milioane de euro în industria farmaceutică locală şi, în general, a redus competitivitatea industriei pe segmentul exporturilor.

Potrivit APMGR, suprafiscalizarea industriei farmaceutice, aplicarea injustă a taxei clawback pentru producătorii de medicamente generice, precum şi interpretarea eronată şi neconcurenţială a metodologiei de calcul a preţurilor pentru medicamentele generice au devenit complet nesustenabile şi vor duce inevitabil la intrarea în colaps a fabricilor din România, care nu vor mai putea susţine punerea pe piaţă a unor medicamente al căror preţ este sub costul de producţie.

Reprezentanţii asociaţiei se tem că prin creşterea la un nou maxim istoric al nivelului taxei clawback pe trimestrul 1 al anului 2015, la peste 26% din vânzările către sectorul public, se va ajunge la agravarea acestei situaţii şi la dispariţia şi mai multor medicamente ieftine de pe piaţă, cu efecte îngrijorătoare în special asupra pacienţilor cu venituri reduse.

"În lipsa aplicării unor măsuri urgente care să corecteze cadrul de reglementare discriminator din prezent, România riscă să devină eminamente un importator de medicamente, lucru extrem de dăunător pentru economie şi periculos în cazuri de forţă majoră", a adăugat Dragoş Damian.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) este o organizaţie non-guvernamentală şi independentă, care îşi propune să contribuie în mod activ la îmbunătăţirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienţii români.

Companiile membre APMGR au capacităţi de producţie în Bucureşti, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Constanţa şi Timişoara, unde se produc peste 1.500 de medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice şi antialergice, până la produse oncologice de înaltă clasă. Industria generică locală contribuie cu circa 1,5% la PIB, asigurând peste 8.000 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb