Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, că o eventuală îngheţare a salariilor parlamentarilor ar fi firească, în contextul în care toţi bugetarii ar fi supuşi unei astfel de decizii.
"Atât timp cât reducem cheltuielile legate de personal pentru toţi cei care primesc salarii de la stat, este firesc ca şi parlamentarii să se supună aceleiaşi politici", a spus Roberta Anastase.
Potrivit Agerpres, preşedintele Camerei inferioare a apreciat că îngheţarea salariilor în sistemul public ar trebui să înceapă cu Parlamentul şi a precizat că această măsură nu va genera reacţii negative din partea parlamentarilor.
"Nu aş miza pe o reacţie nefavorabilă a parlamentarilor, chiar cred că vom avea o reacţie normală de acceptare a acestei decizii", a mai susţinut Roberta Anastase.
Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor a adresat un apel deputaţilor să voteze în plen cererea lui Adrian Năstase pentru ca dosarele în care acesta este implicat să poată fi trimise în justiţie.
"Mă bucură declaraţia lui Adrian Năstase cu atât mai mult cu cât contez mult ca această declaraţie să fie luată în serios de absolut toţi parlamentarii şi să voteze în plenul Parlamentului în sensul solicitării domnului Năstase, pentru ca aceste dosare să-şi urmeze cursul firesc în instanţă fără a le mai ţine blocate în această instituţie care nu are atribuţii să judece pe fond astfel de cazuri", a declarat Anastase.
Precizăm că deputatul PSD Adrian Năstase solicită Parlamentului trimiterea dosarelor sale în Justiţie, susţinând că acestea sunt rezultatul unei hărţuiri politice şi nu al unei vinovăţii.
Parlamentarii încep dezbaterile asupra bugetului
Senatorii şi deputaţii vor dezbate, săptămâna aceasta, proiectul Legii Bugetului de Stat şi proiectul Legii Bugetului asigurărilor sociale, după ce ambele proiecte au ajuns vineri, la Camera Deputaţilor. Cele două proiecte vor fi trimise de Birourile Permanente ale celor două Camere, spre dezbatere şi avizare, comisiilor pentru probleme de buget şi finanţe. Cele două proiecte comune intră în dezbaterea plenului comun al celor două Camere, urmând ca legile adoptate să fie trimise spre promulgarea Preşedintelui României, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor, în termen de cel mult 10 zile de la votarea acestora. (C.D)