PREŞEDINTELE CCIB:  "Recomand companiilor locale care vor să pătrundă pe noi pieţe să apeleze la sistemul cameral"

G.S.
Ziarul BURSA #Companii / 12 februarie 2014

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), recomandă companiilor româneşti, îndeosebi IMM-urilor, ca în demersul lor de pătrundere pe noi pieţe să apeleze la sistemul cameral, potrivit unui comunicat de presă.

"Deschiderea unor birouri de reprezentare ale CCIB în regiuni în care performanţa şi credibilitatea ofertei industriale şi academice româneşti sunt recunoscute constituie un pilon important al strategiei de relaţii externe a Camerei bucureştene. După 2008 Republica Populară Chineză a reprezentat o prioritate pentru noi. Cele mai multe misiuni economice organizate de CCIB au fost în spaţiul chinez, iar de 15 luni operăm în această ţară şi prin intermediul unui birou de reprezentare", a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri din capitală.

Principalele obiective ale acestui eveniment au vizat prezentarea bilanţului activităţii Biroului CCIB de la Beijing, precum şi a proiectelor pentru 2014 pe relaţia cu R. P. Chineză. Astfel, începând cu a doua parte a acestui an, companiile ce operează în România au posibilitatea de a-şi promova oferta pe piaţa chineză în cadrul unei expoziţii permanente ce va dubla reprezentanţa CCIB. Aceasta va fi deschisă în districtul Chaoyang, cu sprijinul Consiliului de Export şi al municipalităţii chineze, o parte din costurile aferente participării firmelor româneşti fiind suportate de la bugetul de stat.

"Recomand companiilor româneşti, îndeosebi IMM-urilor ca în demersul lor de pătrundere pe noi pieţe să apeleze la sistemul cameral. Acesta conferă credibilitate ofertei şi, foarte important, poate garanta seriozitatea partenerilor de pe pieţele-ţintă", a subliniat preşedintele CCIB, care a vorbit participanţilor despre excelenta relaţie dezvoltată în ultimii ani cu Ministerul Economiei şi despre complementaritatea eforturilor depuse de cele două instituţii, în beneficiul comunităţii de afaceri româneşti.

"Rolul reprezentanţei CCIB de la Beijing este foarte important. Datorită acestei structuri, cele două comunităţi de afaceri se pot cunoaşte mai bine, iar investitorii chinezi pot obţine informaţii despre oportunităţile oferite de România şi sprijin pentru a iniţia proiecte cu parteneri români", a subliniat Liu Qiwei, consilier economic în cadrul Ambasadei R. P. Chineze în România.

"2014 este un an decisiv în relaţia cu China. Este un moment de maximă receptivitate în China pentru România şi există oportunităţi care nu se întâlnesc pe nici o altă piaţă ", a punctat Valentin Brebenel, director general adjunct în cadrul Ministerului Economiei.

Preşedintele CCIB a informat participanţii despre demersurile Camerei de identificare a unor parteneri alături de care să deschidă birouri şi în alte regiuni din R. P. Chineze. Cel mai avansat demers priveşte biroul de la Shanghai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb