PREŞEDINTELE CJ CLUJ: "După adoptarea descentralizării a început un proces de devalizare a instituţiilor"

F.A.
Politică / 28 noiembrie 2013

  • document ataşat Scrisoare deschisa Uioreanu-Ponta
    apasă aici pentru a descărca.

    Update 16:55 Dragnea: "Structurile supuse descentralizării vor fi transferate odată cu bunurile deţinute în momentul angajării răspunderii Guvernului"

    Conform proiectului de lege privind descentralizarea, toate structurile administraţiei publice centrale care vor fi supuse acestui proces vor fi transferate odată cu toate bunurile pe care le deţineau în patrimoniu la data angajării răspunderii Guvernului pentru acest act normativ, se arată în răspunsul ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, transmis preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horia Uioreanu.

    "În cursul zilei de astăzi, voi solicita oficial tuturor ministerelor implicate în procesul de descentralizare să nu permită niciun fel de transfer de bunuri de la structurile care urmează să fie descentralizate către cele care vor funcţiona în continuare la nivelul administraţiei publice centrale.

    În cazul în care s-au făcut deja astfel de transferuri de bunuri, actele respective vor fi revocate, astfel încât autorităţile locale care vor prelua structurile descentralizate să primească resursele integrale necesare exercitării competenţelor transferate", precizează Dragnea.

    "Această tendinţă de a păstra cât mai mult la centru este expresia rezistenţei uriaşe a actualului sistem administrativ faţă de reforma de descentralizare. Este o problemă mai profundă de mentalitate ce se manifestă la nivelul unor funcţionari din sistemul centralizat care se comportă ca şi cum bunurile statului ar face parte din averea lor personală", potrivit sursei citate.

    "Îi avertizez pe toţi cei care sunt tentaţi de astfel de acţiuni că demersul lor nu va fi tolerat la nivelul Guvernului. Nu voi permite ca o reformă majoră pentru administraţia publică din România să fie afectată de încercarea unor funcţionari de a-şi conserva privilegiile pe care le-au avut în actualul sistem centralizat", a adăugat Liviu Dragnea.

    ----

    Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Horia Uioreanu, i-a transmis astăzi o scrisoare premierului Victor Ponta prin care îi semnalează acestuia că, înainte de a intra în vigoare Legea descentralizării, a început un adevărat proces de devalizare a acelor structuri care vor trece la autorităţile judeţene şi locale.

    Uioreanu menţionează că "bunurile materiale ale acestora sunt transferate pe sest şi extrem de rapid de la actualii administratori spre agenţiile şi instituţiile care rămân în subordinea ministerelor".

    "Mă adresez domniei voastre în calitate de premier, pentru a vă semnala unele aspecte deloc plăcute ale procesului de descentralizare. În urmă cu o săptămână, la decizia politică a USL, v-aţi asumat răspunderea pe Legea descentralizării, aşteptată de ani de zile şi salutată de toţi oamenii responsabili din ţară. În acest demers aţi fost susţinut pe deplin, indiferent de cârcotelile unora sau altora, şi de noi, preşedinţii de consilii judeţene, chiar dacă am avut unele nemulţumiri legate de instituţiile pe care urmează să le preluăm", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

    "Din păcate, înainte de a intra în vigoare această lege, a început un adevărat proces de devalizare a acelor structuri care vor trece la autorităţile judeţene şi locale. Bunurile materiale ale acestora sunt transferate pe şest şi extrem de rapid de la actualii administratori spre agenţiile şi instituţiile care rămân în subordinea ministerelor. Astfel, autoturismele din patrimoniul Agenţiilor Judeţene de Protecţie a Mediului au fost transferate, printr-o simplă semnătură, spre Garda de mediu, structură care rămâne la ministerul de resort. Probabil că mai sunt situaţii similare, eu fac referire la cele care mi-au fost deja aduse la cunoştinţă", susţine Uioreanu.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    27 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9760
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb