Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia

D.I
Fonduri Europene / 9 ianuarie 2018

Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se opune tăierii fondurilor europene pentru state precum Polonia, care au refuzat să preia refugiaţi în urma punerii în aplicare a sistemului de cote, în 2015, informează thenews.pl.

Declaraţia lui Juncker vine după ce Martin Schulz - preşedintele Partidului Social Democrat din Germania, a declarat că Berlinul îşi va limita contribuţiile la bugetul Uniunii Europene (UE), dacă Polonia şi Ungaria nu vor contribui la soluţionarea crizei migranţilor.

În decembrie 2017, Comisia Europeană a dat în judecată Cehia, Polonia şi Ungaria la Curtea de Justiţie a UE, după ce autorităţile din aceste state au refuzat să accepte sistemul de cote pentru refugiaţi.

Ministrul polonez de interne, Mariusz Blaszczak, a promis că Varşovia nu va ceda cerinţelor formulate de Bruxelles, oferind ca motivaţie în acest sens creşterea riscului terrorist în Europa, ca urmare a dezvoltării comunităţilor de migranţi.

În septembrie 2015, liderii statelor membre UE au stabilit că fiecare ţară ar trebui să accepte un număr prestabilit de migranţi, pentru a uşura din presiunea exercitată asupra Greciei şi Italei, cele două state fiind principala destinaţie a migranţilor veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa.

Liderii UE au aprobat relocarea a 160.000 de migranţi. Fostul Cabinet al Poloniei, condus de Platforma Civică, a acceptat ca statul să primească peste 6.000 de persoane. Însă, după venirea la putere (în octombrie 2015) a Partidului Lege şi Justiţie, guvernul s-a opus deciziei.

Oficialii polonezi au declarat în repetate rânduri că Polonia susţine persoanele aflate în dificultate prin creşterea ajutorului umanitar destinat victimelor războiului din Siria şi prin colaborarea cu organizaţiile umanitare în vederea reconstrucţiei spitalelor aflate în zonele afectate de conflict. Fostul premier al Poloniei, Beata Szydlo, a declarat că acordarea ajutorului sub această formă este nu doar mai ieftină, ci şi mai eficientă, politica de migraţie a UE nereprezentând mijloc eficient de stopare a valurilor suplimentare de migranţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb